Які робочі професії в Україні найбільш високооплачувані — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Які робочі професії в Україні найбільш високооплачувані

Особисті фінанси
3436
Українці все частіше шукають фахівців робітничих професій в інтернеті: з січня по серпень 2020 року в онлайн-сервісі замовлення послуг Kabanchik.ua для них було створено понад 28 тисяч замовлень, пише Діло.
Як правило попит на послуги робітників збільшується в сезон будівельних і ремонтних робіт, а разом з ним зростає і ціна. Онлайн-сервіс замовлення послуг Kabanchik.ua з’ясував, фахівці яких робітничих професій зараз є найбільш затребуваними і заробляють більше за інших.
Хто найбільше заробляє. Попит на послуги покрівельників в 2020 році зріс на 13%, але середній чек при цьому не змінився і як і раніше залишається найвищим серед робітничих професій — 7500 грн за замовлення. Популярні завдання для них – гідроізоляція дахів і монтаж покрівлі з черепиці. В середньому майстри виконують 13 замовлень на місяць і можуть заробляють 97 тисяч гривень. Як правило послуги покрівлі надають компанії, в яких працює команда з декількох фахівців, тому сума може ділиться на всіх учасників бригади.
У розпал будівельного сезону майстр з укладання плитки виконує 10 замовлень на місяць і заробляє 52 тисяч грн. Середній чек – 5200 грн. Цього року для них було створено майже 5,5 тисячі замовлень. Найчастіше просили викласти плитку у ванній або на кухні.
Вплив карантину і сезонності. “Через карантин падіння попиту на Послуги плиточників припало на квітень — на 40% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, але вже в травні розрив скоротився на 20%, а в червні і липні взагалі стабілізувався — 2658 замовлень”, — розповідають в сервісі.
На заробіток малярів впливає сезонність. В середньому за місяць вони виконують 12 замовлень і заробляють 56 тисяч.
Цього року у майстрів з підлогових робіт було 3800 замовлень. Середній чек зріс на 14% — 3400 грн. Найчастіше їх просили зробити укладання лінолеуму або паркетної дошки, демонтувати старе покриття і виконати стяжку. В середньому один майстер за місяць виконує 11 замовлень і може заробляти близько 37 тисяч грн.
Найбільше сезонність впливає на заробіток майстра зі встановлення кондиціонерів, оскільки пік замовлень приходить з настанням перших спекотних днів. Тільки за літо на встановлення кондиціонерів українці витратили 10 млн грн. Це в 12 разів більше, ніж за попередні два місяці.

Отримати гроші до зарплати 👝

В середньому за сезон українці створюють приблизно від 5500 до 6000 тисяч завдань. Один майстер може виконувати від 10-12 замовлень на місяць і заробляти від 22-26 тисяч грн. Однак рівень заробітку залежить від обсягу роботи і кількості замовлень, які виконує фахівець.
Затребувані і штукатури. Для них з січня по липень на Кабанчику було створено 4 тисячі замовлень, а середній чек підріс на 4%
Майстри з встановлення та ремонту вікон виконують 18 замовлень на місяць і заробляють 22 тисяч грн. Ціни на їхні послуги залежать від специфіки та обсягу роботи. Найчастіше їм замовляють ремонт і регулювання ручок, встановлення і заміну склопакетів і заміну ущільнювальної гуми.
Читайте важливі поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас