Японське агентство R&I підвищило кредитний рейтинг України з "B"до"B+" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японське агентство R&I підвищило кредитний рейтинг України з "B"до"B+"

Казна та Політика
182
Японське рейтингове агентство Rating and Investment Information (R&I) підвищило суверенний кредитний рейтинг України з “B” до “B+”, прогноз – “стабільний”.
“З урахуванням зроблених на сьогоднішній день зусиль з фіскальної консолідації та підвищення стійкості до зовнішніх шоків, очікується, що економічні та фіскальні умови покращаться в 2021 році і в наступний період”, – пояснило агентство своє рішення в пресрелізі в четвер.
R&I відзначило, що фінансова підтримка України з боку Міжнародного валютного фонду, Світового банку та Європейського Союзу допоможе задовольнити потреби уряду у фінансуванні.
Серед інших позитивів, R&I звертає увагу на зростання міжнародних резервів до кінця липня 2020 року до $28,8 млрд, або 4,9 місяця імпорту, а також скорочення валового зовнішнього боргу до 75,8% ВВП, у тому числі зі строком погашення до року – до 29,3% ВВП. В результаті відношення короткострокового зовнішнього боргу до міжнародних резервів знизилося приблизно до 1,6 з більш ніж 2, яке було до попереднього року.
Водночас ліквідність уряду в іноземній валюті викликає невелике занепокоєння агентства.
Банківський сектор підвищив прибутковість і, підтримуваний зростанням депозитів, зберігає стабільність у сфері ліквідності, наголошується в релізі.
“R&I буде стежити за їхніми (уряду і Нацбанку – ред.) зусиллями щодо забезпечення фінансової стабільності, оскільки очікується, що вплив коронавірусу буде проявлятися в майбутньому”, – зазначено в документі.
На думку агентства, головними пріоритетами фіскальної політики уряду є стримування епідемії, зміцнення системи охорони здоров’я та відновлення економіки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас