У Польщі знову зростає кількість українців, які приїжджають для легальної роботи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Польщі знову зростає кількість українців, які приїжджають для легальної роботи

Особисті фінанси
408
Все більше українців повертається до Польщі для роботи, інформує Аналітичний департамент компанії з міжнародного працевлаштування Gremi Personal.
За даними Фонду соціального забезпечення Польщі, тільки в липні зареєстровано на 22 тисячі іноземних трудових мігрантів більше. Всього в реєстрі 628 000 іноземців-платників ZUS (страхових внесків), і в першу чергу це українці.
Раніше у своєму дослідженні аналітичний центр компанії Gremi Personal заявляв: “Пандемія – шанс для польських роботодавців утримати трудових мігрантів, які збиралися раніше на заробітки в інші країни. Однак якщо на державному рівні не буде більш лояльна візова програма, а також сприяння асиміляції українців – після локдауну вони все частіше обиратимуть не Польщу, а, наприклад, Чехію та Німеччину. Поки що потік українців до Польщі найбільш стабільний через найбільш зручну логістику і відносно стійку економічну ситуацію в Польщі. Одночасно зростає пропозиція роботи з боку польських роботодавців у логістиці, харчовому виробництві, меблевій галузі, виробництві побутової техніки та будівництві. У цих сферах робота для українців буде до кінця року”.

12 способів переказати гроші з Польщі в Україну

У Gremi Personal також зазначають, “що цього року в серпні значно менше українців, які працюють у Польщі, стали тимчасово виїжджати в Україну, щоб підготувати дітей до нового навчального року; при цьому відчутне зростання трудових мігрантів очікується з вересня, коли традиційно українці їдуть на роботу до Польщі, а польські підприємства, які працевлаштовують українців, збільшують обсяги виробництва перед новорічними святами”

Довідка Finance.ua:

  • У 2019 році, згідно з даними Центрального економічного інформаційного центру у Польщі, була зареєстрована 10 541 компанія з українським капіталом. Коронавірус і пов’язані з ним карантинні обмеження значно ускладнили роботу іноземним підприємцям в Польщі, особливо тим, які проживають за межами ЄС.
Читайте важливі поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас