Екс-міністр фінансів висловився про рішення суду у справі Суркісів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-міністр фінансів висловився про рішення суду у справі Суркісів

Фондовий ринок
1037
Екс-міністр фінансів Олександр Данилюк назвав рішення Печерського райсуду на користь компаній Суркісів у суперечці на 350 млн доларів “початком розвалу результатів націоналізації ПриватБанку”.
“Гроші вирішують все! Абсолютно зрозуміло, що суд був заангажований Суркісами і Коломойським. Зрозуміло, що уряд повинен подавати апеляцію. І питання не тільки в 9 млрд гривень платників податків, які Суркіси можуть покласти в свої глибокі офшорні кишені. Ні! Це початок розвалу результатів націоналізації ПриватБанку. А це обійдеться простим українцям в сотні мільярдів гривень”, – зазначив Данилюк.
“Закликаю владу докласти максимум зусиль для захисту інтересів держави у справі ПриватБанку. Це не формальність – це фундаментальний тест на зрілість”, – додав він.
Печерський районний суд Києва 2 вересня задовольнив позов офшорних компаній братів Суркісів до державного ПриватБанку про обслуговування депозитів, конвертованих в капітал банку під час націоналізації, заборгованість за якими позивачі оцінюють в $350 млн (понад 9 млрд грн).
25 лютого Печерський районний суд зобов’язав ПриватБанк заплатити депозити офшорним компаніям братів Суркісів на суму понад 200 млн доларів.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас