Українські стартапи залучили понад $500 мільйонів інвестицій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські стартапи залучили понад $500 мільйонів інвестицій

Фондовий ринок
388
За минулі пів року українські стартапи залучили понад 540 мільйонів доларів інвестицій.
“Тренд технологічного зростання цілком вкладається в глобальний порядок денний hi-tech-галузі. Так, профільний біржовий індекс Nasdaq не тільки повністю відновився після кризи, але і піднявся на нові висоти: якщо в березні, на піку пандемії коронавірусу, його значення становило 6,860 одиниць, то зараз – 11,939”, – йдеться в повідомленні.
Відзначається, що криза трохи пригальмувала інвестактивність на ринку венчурного капіталу, і частина фондів призупинили розгляд нових проєктів.
“Якщо не брати до уваги успіх Revolut (залучив рекордні $80 мільйонів інвестицій), загальний обсяг інвестицій в стартапи в Україні за перше півріччя знизився в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року”, – підкреслює видання.
При цьому варто відзначити, що в минулому році суми інвестицій були дійсно рекордними: за даними Української асоціації венчурного і приватного капіталу, вітчизняні стартапи зібрали до 510 мільйонів доларів, додавши 50%. “Але є ще чотири місяці 2020 року, щоб надолужити згаяне, і нинішні темпи інвестицій дають для цього надію”, – резюмує видання.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас