Україна в межах програми з МВФ оновила принципи стратегічного реформування держбанків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна в межах програми з МВФ оновила принципи стратегічного реформування держбанків

Казна та Політика
222
Кабінет Міністрів України в межах програми з Міжнародним валютним фондом (МВФ) оновив принципи стратегічного реформування державних банків.
“Основні пріоритети положень – це впровадження стратегій для кожного банку держсектора, захист і підтримка реалізації реформи корпоративного управління з більшістю незалежних членів у наглядовій раді, зменшення частки непрацюючих активів на балансі, скорочення позиції держави, держпідприємств у банках держсектора та інше”, – повідомив заступник міністра фінансів Денис Улютін на засіданні Кабінету Міністрів.
Він уточнив, що Міністерство фінансів розробило оновлену редакцію основ стратегічного реформування держбанків за підсумками консультацій з міжнародними експертами, Національним банком України (НБУ) і банками держсектора.
Як повідомив голова НБУ Кирило Шевченко, також присутній на засіданні Кабміну, регулятор підтримує оновлення принципів стратегічного реформування держбанків.
“Ми б хотіли підтримати цей проєкт документа, тому що, відповідно до 17 статті Меморандуму з МВФ, Україна також взяла на себе зобов’язання оновити стратегічні положення. Ми дійсно відпрацювали цей документ, і хочу підтримати колег з Міністерства фінансів з тим, щоб його можна було затвердити якомога швидше”, – сказав він.
Згідно з повідомленням на сайті Мінфіну в середу, оновлені принципи стратегічного реформування держбанків передбачають, зокрема, зниження частки держави в банківському секторі до 2025 року до 25% з 60%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас