Рада ухвалила за основу законопроєкт щодо фінансування одноразової виплати з безробіття — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада ухвалила за основу законопроєкт щодо фінансування одноразової виплати з безробіття

Казна та Політика
507
Верховна Рада України ухвалила за основу проєкт закону №3692 про надання можливості за рахунок коштів Фонду соцстраху фінансувати видатки державної служби зайнятості.
Відповідне рішення підтримали 316 народних депутатів України.
“Ми призупинили фінансування активних програм і їх не фінансуємо. Законопроєктом пропонується розблокування активних програм, а також, щоб активізувати працевлаштування активних осіб. Так, до кінця поточного року залишок коштів у сумі 322 млн грн може бути спрямований на організацію безробітним підприємницької діяльності – 19,7 млн грн, професійне навчання безробітних – 144 млн грн”, – сказала під час обговорення законопроєкту голова комітету ВР з питань соціальної політики Галина Третьякова.
Частиною третьою статті 15 ЗУ “Про зайнятість населення” були визначені основні напрями державної політики у сфері зайнятості населення:
  • створення умов для розвитку економіки та сприяння створенню нових робочих місць;
  • активізація підприємницької ініціативи та самостійної зайнятості населення;
  • здійснення заходів, що сприяють зайнятості громадян, які недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці;
  • заохочення роботодавців, які зберігають діючі та створюють нові робочі місця насамперед для громадян, які недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці тощо.
Згідно із зазначеними напрямками, було передбачено низку соціальних послуг та заходів сприяння зайнятості населення, які фінансуються коштом Фонду.
Це, зокрема:
  • компенсація роботодавцям витрат у розмірі єдиного соціального внеску за працевлаштування окремих категорій безробітних, у тому числі на новостворені робочі місця;
  • стимулювання підприємницьких ініціатив безробітних шляхом виплати їм допомоги по безробіттю одноразово;
  • організація громадських робіт для працевлаштування безробітних;
  • заходи сприяння зайнятості внутрішньо переміщених осіб та ін.
Що пропонується документом:
  • внести зміни до ЗУ “Про внесення змін до ЗУ “Про державний бюджет на 2020 рік” щодо надання можливості коштом Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття здійснювати фінансування видатків для державної служби зайнятості;
  • ці кошти будуть спрямовані на одноразову виплату допомоги з безробіття для організації безробітним підприємницької діяльності та на оплату соціальних послуг.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас