Для отримання податкової знижки необхідно підтвердити витрати - податкова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для отримання податкової знижки необхідно підтвердити витрати - податкова

Казна та Політика
958
Відтепер фізичні особи-платники податку на доходи фізичних осіб, які з метою реалізації права на податкову знижку будуть подавати податкові декларації після 23 травня 2020 року, зобов’язані разом з податковою декларацією надати також копії документів, що підтверджують витрати, які включаються до складу податкової знижки.
Про це повідомляє головне управління ДПС у Вінницькій області.
Які це можуть бути документи:
  • платіжні та розрахункові документи, квитанції, фіскальні або товарні чеки, прибуткові касові ордери, що ідентифікують продавця товарів і особу, яка звертається за податковою знижкою, а також копії договорів за їх наявності, в яких обов’язково повинно бути відображено вартість таких товарів і строк оплати за такі товари.
Окрім того, Законом встановлено:
  • копії зазначених документів (крім електронних розрахункових документів) надаються разом з податковою декларацією;
  • оригінали цих документів підлягають зберіганню платником податку протягом строку давності, встановленого Податковим кодексом України.
У разі, якщо відповідні витрати підтверджені електронним розрахунковим документом, платник податків зазначає в податковій декларації лише реквізити електронного розрахункового документа.
Контролюючий орган зобов’язаний самостійно визначити зменшення суми податку на доходи фізичних осіб, задекларовану до повернення з бюджету у зв’язку із використанням платником податку права на податкову знижку, у разі якщо дані перевірки платника податків свідчать про завищення суми податку на доходи фізичних осіб, яка підлягає поверненню з бюджету у зв’язку із використанням права на податкову знижку, заявлену у податковій декларації.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас