У вересні запрацює єдиний е-квиток для київського метро та поїздів далекого прямування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У вересні запрацює єдиний е-квиток для київського метро та поїздів далекого прямування

Казна та Політика
753
Вже у вересні цього року можна буде придбати єдиний електронний квиток SmartTicket для поїздів далекого прямування та метро у Києві.
Про це повідомив міністр інфраструктури України Владислав Криклій під час тестування SmartTicket сьогодні, 1 вересня 2020 року.
“Стартуємо цієї осені з довгоочікуваною ініціативою для багатьох українців – SmartTicket. Це зручність для пасажирів та значна економія часу. І для сучасного світу це вже давно буденність. Радий, що Україна теж долучилася до цього процесу”, – зазначив очільник міністерства.
Етапи впровадження:
  • квиток буде доступний для поїздів внутрішнього сполучення далекого прямування та міського е-квитка у Києві;
  • в майбутньому всі види транспорту – поїзди, автобуси, літаки та громадський транспорт будуть пов’язані єдиним е-квитком;
  • в подальшому пасажир зможе придбати єдиний квиток одразу на 4 види транспорту, або, наприклад, метро та поїзд або ж на поїзд та літак. SmartTicket буде зчитуватися за допомогою QR-коду на мобільному пристрої контролера.
Де можна придбати квиток. На транспортному порталі електронних послуг e-transport.gov.ua та на SmartTicket.gov.ua.
Де ще планують впровадити SmartTicket:
  • крім Києва впровадженням SmartTicket зацікавились Маріуполь, Харків та Львівська облдержадміністрація.
Керівник Галузевого центру цифровізації та кібербезпеки Володимир Набоков зазначив, що наразі система працює в режимі дослідної експлуатації. Для її розвитку також розробляється підключення до системи інших перевізників, які готові співпрацювати. Вже йде розробка підключення до системи перевізників SkyUp та Gunsel. Працюють і над додатковою функціональністю – мобільний додаток, інтелектуальний пошук тощо.

Довідка Finance.ua:

  • 29 липня на своєму засіданні Уряд схвалив розроблену Міністерством інфраструктури постанову КМУ, що передбачає реалізацію експериментального проєкту з впровадження послуги з оформлення єдиного е-квитка на транспортному порталі електронних послуг.
  • Це сприятиме наданню зручних та сучасних цифрових послуг для населення у різних видах транспорту в одному місці при плануванні подорожі.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас