Від сьогодні діють нові правила виїзду з України в Білорусь — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Від сьогодні діють нові правила виїзду з України в Білорусь

Казна та Політика
826
З 1 вересня змінюється порядок виїзду громадян України в Білорусь. Відтепер українці, які мають намір виїхати до сусідньої країни, зможуть зробити це виключно за наявності закордонного паспорта.
Про це раніше попередили в Держприкордонслужбі, нагадавши про відповідну постанову уряду.
Документ передбачає часткове призупинення дії Угоди між Кабінетом міністрів України та урядом Республіки Білорусь про безвізові поїздки громадян. В ДПСУ переконані, що новий порядок виїзду дозволить поліпшити захист українських громадян.
Також прикордонники прогнозують суттєве зменшення часу проходження прикордонного контролю кожного громадянина, оскільки інформація з закордонних паспортів зчитується автоматичними рідерами.
Як в’їхати в Україну з Білорусі. Громадяни України, які мешкають на території Білорусі, можуть оформити закордонні паспорти в українському посольстві в Мінську або консульстві в Бресті. Зазначені установи забезпечені всім належним обладнанням для обробки паспортних клопотань громадян України.
“Однак громадян України, які після 1 вересня 2020 року перебуватимуть на території Білорусі без закордонних паспортів, при поверненні в Україну прикордонники безперешкодно будуть пропускати і за внутрішніми паспортами”, – запевнили в Держприкордонслужбі.
Що робити мешканцям прикордонних районів. Громадяни України – мешканці прикордонних районів України зможуть і надалі керуватися чинним режимом поїздок в Білорусь в місцевих пунктах пропуску за внутрішнім паспортом або свідоцтвом про народження (для осіб у віці до 18 років) відповідно до угоди між Кабінетом міністрів України і урядом Білорусі (від 12 грудня 1998 року) про порядок перетинання українсько-білоруського державного кордону громадянами, які мешкають у прикордонних районах.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас