Данилишин назвав причини стабілізації курсу гривні до долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данилишин назвав причини стабілізації курсу гривні до долара

Валюта
1725
У серпні 2020 року стабілізація валютних надходжень в Україну сприяла згладженій роботі валютного ринку. Завдяки цьому Національний банк відновив викуп надлишку пропозиції іноземної валюти на міжбанківському ринку.
Про це голова Ради Національного банку Богдан Данилишин написав на свої сторінці у Facebook.
Чиста купівля іноземної валюти Національним банком у серпні склала 460,5 млн доларів, з початку року – 1,2 млрд доларів.
За словами Данилишина, ситуація на зовнішніх ринках залишається сприятливою для України. У серпні 2020 року ціни на залізну руду були на третину вищими, ніж в аналогічний період минулого року, ціни на пшеницю – на чверть вищими. Ціни на сталь і кукурудзу за рік майже не змінилися. Одночасно ціни на нафту і природний газ, чистим імпортером яких є Україна, за рік знизилися на 20-30%.
Це обумовлює сприятливі умови зовнішньої торгівлі для України, свідченням чого є позитивне сальдо торгівлі товарами та послугами (+163 млн доларів у січні-червні 2020 року порівняно з -4,8 млрд. доларів у 1 півріччі 2019 року).
“Разом з істотним зменшенням перерахувань на користь нерезидентів доходів від інвестицій це дозволило повністю компенсувати скорочення валютних надходжень від оплати праці українців за кордоном і забезпечити позитивне сальдо поточного рахунку в сумі 6,7 млрд. доларів (для порівняння – за січень-червень 2019 року сальдо поточного рахунку було негативним на рівні -1,9 млрд доларів)”, – додав він.

Довідка Finance.ua:

  • Банкіри спрогнозували курс гривні на осінь. На їхню думку, гривня до кінця вересня 2020 року може ослабнути максимум до 28,2 грн/$1 через сезонні фактори, зокрема через повернення ринку до ділової активності і чергового запуску економіки.
  • Раніше Finance.ua писав, що в 2019 році дві третини українців вважали себе бідними Про це повідомляється на сайті Держкомстату. Відомство оприлюднило випуск “Самооцінка домогосподарствами рівня своїх доходів у 2019 році”. Дані отримано в ході вибіркового обстеження умов життя домогосподарств.
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на Youtube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас