Нацбанк змінив умови надання ліцензій інкасаторським компаніям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк змінив умови надання ліцензій інкасаторським компаніям

Казна та Політика
213
Національний банк України уточнив процедуру ліцензування юридичних осіб, що мають намір надавати банкам послуги з інкасації.
Про це повідомляє пресслужба регулятора.
“Зміни зроблять зрозумілішою процедуру ліцензування юридичних осіб, що мають намір надавати банкам послуги з інкасації та здійснювати операції з оброблення та зберігання готівки, а також сприятимуть захисту інтересів їх клієнтів”, – ідеться в повідомленні Нацбанку.
На які зміни чекати юридичним особам:
  • додатково врегульовано питання про повернення оплати заявнику, у разі відмови у видачі ліцензії або в отриманні погодження Національного банку на здійснення операцій з оброблення та зберігання готівки;
  • встановлено вимоги до юридичної особи страхувати повний обсяг готівки, що нею оброблятиметься та зберігатиметься;
  • тепер юридична особа зобов’язана повідомляти Національному банку про відкриття нових відокремлених підрозділів для оброблення та зберігання готівки.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше Національний банк України визначив механізми контролю за дотриманням інкасаторськими компаніями вимог з приймання, зберігання та оброблення готівки.
  • Також Нацбанк оновив регулювання з питань організації інкасації коштів та перевезення валютних цінностей банків в Україні.
  • НБУ дозволив приймати і передавати зношені банкноти для дослідження до НБУ не лише уповноваженим банкам, але й усім іншим українським банкам.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас