Міжбанк: розклад сил на ринку не зміниться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: розклад сил на ринку не зміниться

Валюта
537
У четвер на валютному ринку особливої зміни розкладу сил між покупцями і продавцями, а також мотиваторів для учасників торгів не відбудеться. Обсяги операцій навряд чи перевищать поріг в $230 млн при укладанні до 630 угод. Причини залишаться тими ж:
1. Швидке завершення місяця. До кінця серпня залишається всього три робочі дні і бізнес буде активно закривати свої розрахунки як на зовнішньому, так і на внутрішньому ринках на звітну дату. Це не тільки забезпечить досить великі за українськими мірками обсяги операцій на міжбанку, але періодично призведе і до перекосів попиту і пропозиції під час сесії в моменти виходу великих покупців і продавців;
2. Період основних відшкодувань ПДВ експортерам. Розрахунки держави з експортерами за великими сумами відшкодувань ПДВ додадуть гривні на рахунки таких компаній, що скоротить їхній інтерес до продажу валютної виручки і дозволить продавцям бути більш вибагливими по курсу. Скорочення пропозиції валюти в поєднанні з більш активною торгівлею продавців за курсом валюти, яку вони продають – зіграє проти гривні;
3. Поведінка спекулянтів і інтервенції Нацбанку.
В останні дні Нацбанк змінив свою тактику при виході на торги з інтервенціями. Він виставляє котирування трохи нижче ринкових, що з одного боку вказує учасникам ринку прийнятний для регулятора рівень курсу, а з іншого стимулює покупців виставляти свої котирування трохи вище нацбанківських, а продавців заспокоює в частині того, що їхня валюта буде куплена при будь-якому розкладі на ринку. Це дає чіткий сигнал банкам і клієнтам в частині рівня котирувань по дню, хоча і не дозволяє Нацбанку викуповувати максимальні обсяги надлишку пропозиції долара, як було раніше. Також регулятор буде діяти і сьогодні. Як і в усі останні дні серпня – продавати валюту навіть при її ситуативній нестачі НБУ не буде, надаючи можливість держбанкам продавати валюту держкомпаній максимально дорого.
Спекулянти попрацюють в четвер як в форматі “в дві сторони”, так і спробують розгойдувати курс протягом дня, підлаштовуючись під виходи на торги великих покупців і продавців. Крім цього, вони постараються заробити і на потенційних стрибках курсу євро відносно гривні через можливі валютні ралі по парі євро/долар найближчим часом на міжнародних ринках. подібні ралі дозволяють спекулянтам грати як безпосередньо по самій парі євро/долар на зовнішніх ринках, так і заробляти на коливаннях євро відносно гривні в Україні.
На готівковому ринку обмінники продовжать орієнтуватися на котирування міжбанку і на реальний попит і пропозицію з боку населення в своєму регіоні зі збереженням в більшості обмінників спреду по долару в межах 15-20 копійок і по євро – в межах до 25-35 копійок.
Курси міжбанку за нашим прогнозом на 27 серпня будуть у межах: долар – коридор 27,35 – 27,60 гривень, євро – коридор 32,20 – 32,75 гривень.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 27,45 / 27,48
євро – 32,44 / 32,47
російський рубль – 0,3619 / 0,3625
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас