Аналітики назвали бренди смартфонів, що «постраждали» від пандемії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики назвали бренди смартфонів, що «постраждали» від пандемії

Фондовий ринок
714
За даними авторитетних дослідницьких компаній Gartner і Canalys, пандемія коронавірусу позначилася на глобальних продажах смартфонів.
За другий квартал 2020 року користувачі придбали помітно менше пристроїв, ніж за аналогічний період минулого року. Крім того, багато брендів змушені були скоротити поставки гаджетів.
Після негативної динаміки за перший квартал 2020 року, коли поставки смартфонів скоротилися на 272 мільйони одиниць (на 13% менше, ніж в четвертому кварталі 2019-го), наступні три місяці поточного року принесли вендорам ще більше неприємних сюрпризів.
Аналітики назвали бренди смартфонів, що «постраждали» від пандемії
За даними Gartner, продажі гаджетів скоротилися на 20,4% в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року – в абсолютному вираженні це 294,7 мільйона пристроїв.
Згідно зі звітом аналітиків, компанія Samsung зуміла зберегти лідируючі позиції в галузі, але при цьому продемонструвала 27-відсотковий спад продажів, реалізувавши близько 54,7 мільйона пристроїв. Зниження продажів у HUAWEI склало 6,8% – за останній квартал компанія продала 54,1 мільйона гаджетів.
Аналітики назвали бренди смартфонів, що «постраждали» від пандемії
Примітно, що вийти «сухою з води» вдалося лише Apple, падіння продажів якої в порівнянні з минулим роком склало 0,4%. В абсолютному вираженні американська компанія продала 38 мільйонів пристроїв, а пандемія практично не вплинула на бізнес Apple, який займає 13% всього ринку. Китайський виробник електроніки Xiaomi, що посідає четверту сходинку серед компаній з найбільшою кількістю реалізованих пристроїв, скоротив свої продажі на 21,5%.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас