Нацбанк пропонує на законодавчому рівні врегулювати ринок житлового будівництва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк пропонує на законодавчому рівні врегулювати ринок житлового будівництва

Казна та Політика
734
Національний банк занепокоєний порядком ведення будівельних робіт в Україні і вважає, що проблеми з ринком житлового будівництва треба вирішувати на законодавчому рівні.
Про це на брифінгу сказав голова Національного банку Кирило Шевченко.
“Ми розуміємо, що це може викликати певну соціальну напругу, тому хочемо сказати, що ми вкотре висловлюємо занепокоєння порядком ведення будівельних робіт, і цю проблему треба вирішувати на законодавчому рівні”, – сказав Шевченко.
Нагадаємо, правління Національного банку України прийняло рішення про віднесення АТ АКБ “Аркада” до категорії неплатоспроможних у зв’язку зі зменшенням нормативів капіталу на 50 і більше відсотків від мінімального встановленого рівня.

Довідка Finance.ua:

  • Як сказав голова НБУ Кирило Шевченко, проблеми банку не пов’язані з пандемією коронавірусу і зменшенням ділової активності.
  • Мер Києва Віталій Кличко доручив ХК “Київміськбуд” здійснити аудит житлових комплексів “Еврика”, “Патріотика” та “Патріотика на озерах” Фонду фінансування будівництва (ФФБ) під управлінням банку “Аркада” з метою завершення будівництва об’єктів.
  • Глава НБУ зазначив, що 72% вкладників банку “Аркада”, або 4746 осіб, чиї вклади менші, ніж гарантована державою сума – 200 тис. грн, отримають свої гроші в повному обсязі.
  • Правоохоронці розслідують кримінальну справу стосовно 9 млрд грн, зібраних у фондах фінансування будівництва банку “Аркада”.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас