Міжбанк: НБУ продовжить тактику викупу надлишків пропозиції долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: НБУ продовжить тактику викупу надлишків пропозиції долара

Валюта
738
Ця середа пройде досить динамічно на валютному ринку з поступовим зростанням обсягів операцій.
Причини ті самі:
  • Наближення закінчення звітного періоду. До кінця місяця залишається всього 4 робочих дні, і клієнтам треба встигнути закрити свої основні зовнішньоекономічні угоди хоча б до кінця тижня, щоб в останній день місяця просто вже завершити розрахунки за серпнем. Брак часу змусить компанії активніше виходити на міжбанк, що призведе до зростання статистики торгів. За нашими прогнозами, сьогодні обсяги операцій будуть в межах до $230 млн при укладенні до 510-600 угод;
  • Основний період відшкодувань ПДВ експортерам. Найближчими днями держава має розрахуватися з експортерами за основними сумами відшкодувань ПДВ. Тому частина цих компаній постарається дотягнути до цього періоду без продажів всіх обсягів валютної виручки, економлячи валюту і витрачаючи гривню, отриману від відшкодувань. Це зменшує пропозицію валюти на міжбанку і традиційно грає проти гривні;
  • Розрахунки за аукціоном Мінфіну з розміщення ОВДП, який відбувся вчора, 25 серпня. Його результати виявилися відверто слабкими. Чиновники продали облігацій на загальну суму лише 894,4 млн гривень, у тому числі на $29,8 млн. Сьогодні день розрахунків за ці папери, але такі обсяги особливо не вплинуть на поведінку ресурсного і опосередковано – валютного ринків.
У середу валютний ринок продовжить бути повністю залежним від поведінки і курсових завдань великих гравців. Особливого тиску на курс гривні ми сьогодні не очікуємо, і в основному тон на торгах будуть задавати виходи окремих учасників ринку з обсягами заявок від $10-15 млн. Спекулянти постараються попрацювати не тільки у форматі “в дві сторони” і заробляти на різниці готівкового і безготівкового курсів, а й похитати курс протягом дня, підлаштовуючись під дії найбільших клієнтів.
НБУ продовжить тактику викупу надлишків пропозиції долара зі збереженням при цьому основного завдання згладжування курсових коливань протягом дня. Продавати валюту навіть при її ситуативному браку регулятор не буде, даючи можливість держбанкам продавати валюту держкомпаній максимально дорого.
На готівковому ринку обмінники продовжать орієнтуватися на котирування міжбанку зі збереженням в більшості обмінок спреду по долару в межах 15-20 копійок і по євро – в межах до 20-30 копійок.
Курси міжбанку, за прогнозом Finance.ua, на 26 серпня перебуватимуть у межах: долар – коридор 27,30 – 27,50 гривень, євро – коридор 32,10 – 32,62 гривні.
На готівковому ринку цінники в обмінниках фінкомпаній і банків будуть перебувати в межах: долар – коридор купівель і продажів 27,20 – 27,65 гривень, євро – коридор 31,80 – 32,60 гривень.
Курс долара на міжбанку – графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США – 27,38 / 27,40
Євро – 32,38 / 32,40
Російський рубль – 0,3649 / 0,3653
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас