Заборона TikTok у США. На адміністрацію Трампа подали в суд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заборона TikTok у США. На адміністрацію Трампа подали в суд

Фондовий ринок
439
Китайська інтернет-компанія Bytedance, що володіє в тому числі додатком TikTok, подала в суд позов проти адміністрації президента США Дональда Трампа, йдеться в її заяві. Йдеться про указ, який передбачає заборону операцій з китайськими власниками додатків TikTok і WeChat. Однак в компанії вважають, що це суперечить законодавству США.
У TikTok відзначають, що платформа не є “надзвичайною загрозою” національній безпеці США, про що раніше заявляв Трамп, а його рішення потенційно може позбавити користувачів відеододатку їхніх прав без будь-яких доказів, що виправдовують такі заходи.
Сам указ був підписаний 6 серпня і стає чинним через 45 днів після його опублікування.
“За останні кілька років люди різних поглядів приєдналися до спільноти TikTok. На сьогоднішній день 100 млн американців користуються TikTok для розваги і спілкування; незліченна кількість авторів покладаються на нашу платформу, щоб висловити свою творчість, охопити широку аудиторію і отримати дохід”, – йдеться в релізі.
Представники TikTok додають, що 1,5 тис. співробітників з США щодня вкладаються в створення платформи. При цьому компанія планує створити ще 10 тис. робочих місць в Каліфорнії, Техасі, Нью-Йорку, Теннессі, Флориді, Мічигані, Іллінойсі та штаті Вашингтон. Більше того, багато провідних брендів США розміщені на TikTok заради спілкування з клієнтами.
“Указ, виданий адміністрацією від 6 серпня 2020 року, може позбавити це співтовариство прав без будь-яких доказів, що виправдовують такі крайні заходи, і без будь-якої належної правової процедури. Ми категорично не згодні з позицією адміністрації в тому, що TikTok є загрозою національній безпеці”, – кажуть на платформі.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас