Данилишин сумнівається щодо двох траншів від МВФ цього року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данилишин сумнівається щодо двох траншів від МВФ цього року

Казна та Політика
392
Голова Ради Національного банку України Богдан Данилишин вважає мало реалістичним отримання двох траншів МВФ у 2020 році. При цьому він висловився за перегляд концептуальних засад співпраці з Міжнародним валютним фондом.
Про це Данилишин написав на своїй сторінці у Фейсбуці.
“Очевидно, базовий сценарій з отриманням двох траншів до кінця поточного року – у вересні та у грудні – є малореалістичним. Найімовірніше, ми можемо розраховувати на отримання одного траншу у 4-му кварталі 2020 року”, – зазначив він.
При цьому, за словами Данилишина, при плановому перегляді програми співпраці має відбутися перегляд і концептуальних засад співпраці, з урахуванням інтересів України.
“Співпраця з МВФ продовжуватиметься. Підтримка міжнародних партнерів залишається одним із найвагоміших чинників макрофінансової стабільності в Україні. Разом з тим, плановий перегляд програми з МВФ, на мій погляд, має супроводжуватися переглядом концептуальних засад співпраці та її фокусуванням на підтримку національних інтересів України, а не лише міжнародних інвесторів”, – вважає голова Ради НБУ.
На його погляд, пріоритетом програми співпраці має бути підтримка реформ, спрямованих на забезпечення стійкого економічного зростання та підвищення добробуту громадян України.
Міжнародний валютний фонд 9 червня 2020 року затвердив 18-місячну програму підтримки України на 5 млрд дол. 12 червня Україна отримала перший транш МВФ у розмірі 2,1 млрд дол. А залишок був розділений ще на 4 транші.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас