В Україні ціни на кавуни побили п'ятирічний рекорд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні ціни на кавуни побили п'ятирічний рекорд

Особисті фінанси
6969
Ціни на кавуни цьогоріч удвічі вищі, ніж були в 2019 році. Про це, як повідомляє Agroportal, заявила керівник департаменту «Аналітика» ринку «Шувар» Тетяна Гетьман.
За її словами, на сьогодні кавун коштує 5-5,5 грн/кг, тоді як рік тому коштував 3-3,5 грн/кг. Це найвища ціна за останні п’ять років.
“Причина в тому, що цей сезон – дуже пізній”, – каже експерт. «У 2020 році ягода визрівала з великою затримкою і з’явилася на ринку тільки в другій половині липня. У попередні роки це відбувалося значно раніше. Наприклад, два роки тому, коли була дуже тепла весна, перший кавун на ринках ми побачили вже в червні», – зазначила вона. Зараз пропозиція на 30% менша, ніж була рік тому, хоча в минулому році, за словами експерта, кавун теж потрапив на ринки пізніше, ніж зазвичай.
«Влітку нинішнього сезону досить довго продавали плівковий кавун. Зараз починається польова ягода. Саме в серпні ми очікуємо найбільшого зниження цін. Наприклад, в Херсоні за останні два тижні вартість ягоди вже опустилася. На сьогодні це – 2,5 грн/кг», – говорить експерт.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас