Рада схвалила надання держгарантій по кредитах для бізнесу на 5 мільярдів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада схвалила надання держгарантій по кредитах для бізнесу на 5 мільярдів

Казна та Політика
394
Верховна Рада України ухвалила за основу урядовий законопроєкт №3659 про внесення змін до Держбюджету на 2020 рік в частині надання держгарантій у забезпечення зобов’язань за кредитами.
Відповідне рішення підтримали 255 народних депутатів України.
“За надання державних гарантій на портфельній основі кредитори, у забезпечення зобов’язань перед якими надаються такі гарантії, мають вносити плату до Державного бюджету України у розмірі, визначеному Кабінетом Міністрів України”, – йдеться у пояснювальній записці до законопроєкту.
Які зміни вносяться:
  • пропонується ввести механізм державних портфельних гарантій як часткове забезпечення за кредитами мікро-, малому та середньому бізнесу в розмірі до 80% загальної суми боргових зобов’язань;
  • на 2020 рік пропонується встановити ліміт таких гарантій в обсязі 5 млрд грн.
Порядок відбору банків-кредиторів та умови надання держгарантій на портфельній основі, а також розмір та вид забезпечення, що надається суб’єктами господарювання, встановлюється Кабміном.
За словами заступника голови бюджетного комітету ВР Олександра Трухіна, документ пропонує надати право Мінфіну проводити за рішенням Кабміну надпланові випуски ОВДП з подальшим придбанням у держвласність, що дозволить профінансувати Державну іпотечну установу.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас