Міжбанк: друга половина дня буде "небезпечною" для гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: друга половина дня буде "небезпечною" для гривні

Валюта
1188
У четвер після активного розігріву курсу долара в середині дня – до кінця сесії тренд на міжбанку різко розвернувся в бік зміцнення гривні. І в цілому за 20 серпня безготівковий долар з 27,45/27,48 гривень знизився до 27,355/27,38 гривень за долар. Зреагував на це і євро, котирування якого знизилися з 32,49/32,53 гривень до 32,37/32,40 до закриття торгів. Зміна розкладу за попитом і пропозицією валюти на міжбанку дозволила Нацбанку в другій половині четверга викупити в резерви $20 млн по 27,40 гривень за долар.
Ця п’ятниця пройде досить цікаво на валютному ринку, але зі зниженням обсягів операцій і активності учасників торгів. Причина – майбутні три святкові вихідні дні з урахуванням Дня Незалежності. Основні обсяги своїх зовнішньоекономічних операцій і розрахунки з бюджетом більшість великих компаній постаралися закрити за період понеділок-четвер, щоб не залишати їх на останній день тижня перед тривалими вихідними. Тому сьогодні Finance.ua не чекає значної активності на міжбанку. Частина клієнтів закриє в першій половині сесії розрахунки у валюті, що залишилися, а також дозакриє ще свої борги перед бюджетом (у кого вони ще залишилися). А значна частина бізнесменів не захоче “зависати” зі своїми операціями до 25 серпня і відразу перенесе їх на вівторок, вважаючи за краще заробити на коротких гривневих депозитах в банках. Це позначиться як на характері самої сесії п’ятниці, так і на обсягах операцій.
Ми прогнозуємо на сьогодні зниження обсягів операцій на міжбанку в межах до $130-160 млн при укладенні до 500 угод. А сама сесія складатиметься з двох частин. У першій половині дня всі клієнти будуть поспішати закрити решту своїх угод за цей тиждень і погасити решту своїх заборгованостей перед бюджетом (хто не встиг це зробити вчасно до 20-го числа), а після обіду на міжбанку залишаться в основному тільки спекулянти.
Саме друга половина дня буде “небезпечною” для гривні, оскільки фактично дуже низький за обсягами ринок після обіду дозволить спекулянтам невеликими сумами спробувати “поганяти” курс в потрібний їм бік.
Нацбанк не буде особливо змінювати свою тактику роботи і не стане сильно втручатися в ситуацію при зростанні котирувань на торгах, але за наявності ситуативного перевищення пропозиції долара знову вийде на ринок з його купівлею в резерви, як він зробив це вчора в другій половині дня в той момент, коли на ринку виникло ситуативне перевищення пропозиції долара.
На готівковому ринку обмінники продовжать орієнтуватися на котирування і тренд міжбанку, а також – на обсяги реального попиту і пропозиції в своєму регіоні. У більшості обмінок спред по долару складе близько 15-20 копійок, а по євро – в межах до 20 – 30 копійок. Як і всі дні цього тижня, при значних коливаннях котирувань євро на міжбанку власники обмінників знову будуть часто міняти свої цінники по євровалюті протягом дня.
Курси міжбанку, за прогнозом Finance.ua на 21 серпня, будуть перебувати в межах: долар – коридор 27,25 – 27,50 гривень, євро – коридор 32,12 – 32,72 гривень.
На готівковому ринку цінники в обмінниках фінкомпаній і банків будуть перебувати в межах: долар – коридор купівель і продажів 27,20 – 27,65 гривень, євро – коридор 31,80 – 32,75 гривень.
Курс долара на міжбанку – графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США – 27,35 / 27,38
Євро – 32,36 / 32,39
Російський рубль – 0,3699 / 0,3704
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас