Прем'єр розповів про наступні підвищення "мінімалки" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр розповів про наступні підвищення "мінімалки"

Казна та Політика
1219
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль запевнив, що українська економіка не отримає надмірного інфляційного тиску від підвищення розміру мінімальної заробітної плати.
Підвищення заплановані на січень і липень наступного року, розповів голова уряду в інтерв’ю Укрінформу.
“Мінімальну зарплату в 6 тис. грн люди отримають в кінці січня – на початку лютого наступного року. Ми таким чином частково простимулюємо сезонне післяноворічне падіння споживчого попиту в цей період. Подальше підвищення заплановане на липень – це середина відпускного сезону, коли ділове життя в країні завмирає. В обох випадках, економіка не отримає надмірного інфляційного тиску”, – зазначив Шмигаль.
За його словами, уряд разом з експертами аналізували наслідки і переваги поступового збільшення рівня мінімальної зарплати, і нинішнє підвищення з 4723 грн до 5000 грн буде майже непомітним як для людей, так і для економіки.
“Але потрібно розуміти, для чого це робиться. В Україні низька інфляція, сповільнюється споживчий попит і “охолоджується” економіка. Це провісники економічної кризи. Тоді починаються проблеми у підприємств із зарплатами, у банківської системи з оборотним капіталом, потім настають банкрутства. Тому наше завдання сьогодні – розігріти економіку і підвищити споживчий попит”, – підкреслив голова уряду.
Раніше в Кабміні пояснили, для чого буде підвищена мінімалка. Денис Шмигаль заявив, що зростання мінімалки сприятиме приведенню зарплати до реального прожиткового мінімуму.

Довідка Finance.ua:

Раніше в Кабміні пояснили, для чого буде підвищена мінімалка. Денис Шмигаль заявив, що зростання мінімалки сприятиме приведенню зарплати до реального прожиткового мінімуму.
  • Графік, за яким підвищуватимуть мінімальну зарплату:
  • з 1 вересня – зросте до 5000 грн (+277 грн або + 5,9%);
  • з 1 січня 2021 року – до 6000 грн (+1000 грн або +20%);
  • з 1 липня 2021 року – до 6500 грн (+500 грн або +8,3%).
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸 💸

За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас