АМКУ відкрив справу про змову на торгах з будівництва Подільського моста — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ відкрив справу про змову на торгах з будівництва Подільського моста

Фондовий ринок
299
Північне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України (АМКУ) порушило справу за ознаками змови на торгах з будівництва Подільського мостового переходу через річку Дніпро в Києві на загальну суму близько 100 млн грн.
Про це повідомив голова Північного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Олексій Хмельницький в Фейсбуці.
Він додав, що фахівці відділення звернули увагу на процедури державних закупівель з виконання проектних робіт і будівництва Подільського мостового переходу через Дніпро в Києві, зокрема за участю ТОВ «ФОРМА» і ТОВ «ІНВЕСТИЦІЙНО-БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ «УКРБУД» в 5 закупівлях, що проводяться КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва».
Відділенням, зокрема, встановлено сукупність обставин, а саме в:
- поданні своєї пропозиції для участі в процедурі закупівлі однією компанією з IP-адреси, що належить «супернику», спільному використанні IP-адрес для звітності до органів Державної податкової служби;
- спільному використанні IP-адрес для управління рахунками,
- не зниженні учасниками своїх цінових пропозицій під час участі в окремих процедурах,
- одночасному перебуванні однієї фізичної особи в трудових відносинах з учасниками, поданні учасниками тендерних пропозицій в один день, синхронності дій учасників при отриманні банківських гарантій.
“Тобто типовий набір дій, які можуть свідчити про небажання чесно конкурувати і обмін інформацією між зазначеними компаніями. Звичайно, плануємо звернутися за допомогою в розслідуванні і до правоохоронних органів”, – зазначив Хмельницький.
Він нагадав, що навесні 2020 року в АМКУ вже було відкрито справу за ознаками антиконкурентної змови при проведенні тендерних процедур між Генпідрядником будівництва згаданого моста компанії «Еко-Буд-Трейд» і ТОВ «ФОРМА» на загальну суму понад 4 млрд грн. Зараз йде збір доказів.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас