Як отримати допомогу з безробіття, і хто не має на неї права (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як отримати допомогу з безробіття, і хто не має на неї права (інфографіка)

Особисті фінанси
1832
Українці можуть звернутися за допомогою з безробіття до центрів зайнятості, які відновили особистий прийом громадян (крім “червоних” зон епідемічної небезпеки). З собою потрібно мати низку документів.
Як повідомляється на сайті Державного центру зайнятості, більшість відділень, розташованих в “зеленій” зоні рівня епідемічної небезпеки, повертаються до звичайного режиму роботи і відновлюють особистий прийом безробітних.
Зареєструватися можна в будь-якому центрі зайнятості незалежно від місця проживання.
Протягом останніх карантинних місяців для реєстрації в службі зайнятості достатньо заповнити лише дві заяви та надіслати їх електронною поштою до центру зайнятості. Зараз же заяви можна заповнити при особистому відвідуванні центру.
Як отримати допомогу з безробіття, і хто не має на неї права (інфографіка)
Українцям до 35 років без страхового стажу буде призначена допомога з безробіття в мінімальному розмірі (на період карантину і 30 днів після його закінчення – 1 тис. грн, після цього – 650 грн) строком на 180 календарних днів.
“Якщо ж людина старша за 35 років і не має страхового стажу, то, згідно з чинним законодавством, така людина не має права на виплату допомоги з безробіття”, – додається в повідомленні.
У разі втрати трудової книжки людині необхідно подати дублікат трудової книжки або довідку архівної установи про прийняття та звільнення з роботи, або цивільно-правовий договір, або документ, що підтверджує періоди зайнятості. Трудова книжка повинна пред’являтися не тільки під час реєстрації як безробітний, а й під час кожного відвідування центру зайнятості.
Розмір допомоги з безробіття визначається у відсотках до середньої заробітної плати залежно від страхового стажу:
  • до 2 років – 50%;
  • від 2 до 6 років – 55%;
  • від 6 до 10 років – 60%;
  • понад 10 років – 70%.
Допомога виплачується залежно від тривалості безробіття у відсотках до певного розміру: перші 90 календарних днів – 100%; протягом наступних 90 календарних днів – 80%; надалі – 70%.
Читайте важливі поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас