«Реформа повинна рухатися далі». Марченко пояснив зміну в.о. голови Держмитниці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Реформа повинна рухатися далі». Марченко пояснив зміну в.о. голови Держмитниці

Казна та Політика
284
Зміна тимчасового голови Державної митної служби відбулася через зволікання з підготовкою переходу відомства до роботи в форматі єдиної юрособи.
Про це міністр фінансів Сергій Марченко сказав в коментарі агентству Інтерфакс-Україна.
«За моєю ініціативою уряд призначив нового тимчасового керівника митниці – Андрія Павловського, який на сьогодні є чинним заступником голови Держмитслужби. Причина цього кадрового рішення в тому, що реформа митниці повинна рухатися далі, вона не обмежується тільки виконанням планових показників наповнення бюджету», – заявив Марченко.
Він додав, що митниця потребує глибоких змін. У вересні почнеться атестація і оцінка добропорядності митників, за результатами якої будуть нові кадрові ротації і підвищення заробітних плат митникам. Також ведеться активна робота з розробки та впровадження сучасних IT-рішень для митниці, сказав міністр.
«На жаль, останнім часом почастішали випадки зволікань з виконанням доручень Міністерства фінансів щодо подальшого втілення плану дій щодо реформування митниці. У нинішній складний період це неприпустимо… Зокрема, мало місце постійне зволікання в питанні підготовки і переходу Держмитслужби до функціонування за моделлю єдиної юридичної особи, яка є ключовим напрямком реформи до кінця цього року. Крім того, ми все частіше чули від бізнесу про відсутність будь-якої реакції з боку Держмитслужби на ті проблеми, з якими бізнес щодня стикається на митниці. Саме тому було прийнято рішення здійснити кадрову ротацію», – пояснив міністр.
Нагадаємо, що вчора, 19 серпня, Кабмін призначив Андрія Павловського тимчасово виконуючим обов’язки голови Державної митної служби України. Павловський обіймає посаду заступника голови Держмитслужби. Кабмін призначив його на цю посаду з 4 червня на період дії карантину шляхом укладення контракту про проходження держслужби.
Раніше тимчасовим в.о. глави відомства був Ігор Муратов. Він був призначений на цю посаду за спрощеною процедурою в квітні після того, як уряд звільнив Максима Нефьодова.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас