Міжбанк: тенденція щодо зростання котирувань продовжиться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: тенденція щодо зростання котирувань продовжиться

Валюта
1114
Вчорашній день знову не порадував шанувальників гривні на валютному міжбанку. За 19 серпня котирування безготівкового долара і євро знову зросли – до 27,43/27,46 гривень по американській валюті і до 32,75/32,78 по євро.
Назвати це зростання чимось критичним для нашої економіки ми не можемо – Україна переживала і стрибки курсу до 1 грн за день, але тенденція останніх двох днів щодо зростання котирувань дещо насторожує і психологічно готує учасників торгів до продовження просідання гривні, що є нестандартним в пік бюджетних платежів у клієнтів.
Подорожчання валюти провокує продавців-експортерів до притримування частини валютної виручки з метою її продажу надалі тільки за максимально високим курсом і це скорочує обсяг пропозиції на торгах, що в свою чергу стимулює покупців не особливо торгуватися за котируваннями, чим тільки ще більше розігріває апетити як продавців валюти, так і спекулянтів.
Сьогодні протистояння курсових інтересів великих покупців і продавців на тлі завершення періоду бюджетних розрахунків у клієнтів буде основним мотиватором поведінки учасників міжбанку. Валютні котирування явно “розігріли” за останні два дні, і цю тенденцію спекулянти постараються підтримати і сьогодні, підлаштовуючись під дії великих гравців і максимально розгойдуючи котирування протягом дня. Допоможе спекулянтам сьогодні і коливання пари євро/долар на зовнішніх ринках, які посилюються, що опосередковано дозволяє їм заробляти і на стрибках курсу євро щодо гривні під час торгової сесії.
Нацбанк не буде особливо втручатися в ситуацію при зростанні котирувань на торгах, але за наявності ситуативного перевищення пропозиції долара – вийде на ринок з його купівлею в резерви.
На четвер Finance.ua прогнозує продовження активної діяльності всіх клієнтів на валютному ринку у зв’язку з піком бюджетних платежів і наближенням триденних вихідних і обсяг операцій на торгах в межах до $180-230 млн при здійсненні до 700 угод.
На готівковому ринку власники обмінок поки що свою стратегію міняти не будуть і продовжать орієнтуватися на котирування міжбанку і на обсяги реального попиту і пропозиції в своєму регіоні. Рівень спреду по долару збережеться в межах до 20 копійок, а по євро – в межах до 30 копійок. При значних стрибках курсу євро на міжбанку фінансисти знову будуть часто міняти свої цінники за готівковим євро в обмінниках протягом дня.
Курси міжбанку, за нашими прогнозами, на 20 серпня будуть перебувати в межах: долар – коридор 27,35 – 27,60 гривень, євро – коридор 32,25 – 32,80 гривень.
На готівковому ринку цінники в обмінниках фінкомпаній і банків будуть перебувати в межах: долар – коридор купівель і продажів 27,30 – 27,70 гривень, євро – коридор 32,00 – 33,00 гривень.
Курс долара на міжбанку – графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США – 27,43 / 27,46
Євро – 32,75 / 32,78
Російський рубль – 0,3745 / 0,3750
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас