Українцям, які перебували на самоізоляції, компенсували 13 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям, які перебували на самоізоляції, компенсували 13 млн грн

Особисті фінанси
411
З початку пандемії 10 тисяч 609 працюючих українців перебували на самоізоляції під медичним наглядом задля протидії поширенню коронавірусної інфекції. Сума компенсації втраченого за цей час заробітку від Фонду соціального страхування України сягнула понад 13 мільйонів гривень.
Про це повідомляє Фонд соціального страхування України у Telegram.
Така допомога фінансується ФССУ на підставі лікарняного листка, виданого із зазначенням причини непрацездатності «ізоляція від COVID-19 – 11».
Направлення на оплачувану Фондом соціального страхування України самоізоляцію під меднаглядом здійснює лікар у разі контакту застрахованої особи з хворим на коронавірусну хворобу.
На період карантину відкрити відповідний листок непрацездатності можливо у дистанційному режимі – для цього працівник має телефоном звернутись до свого сімейного лікаря.
Тривалість самоізоляції під медичним наглядом відповідно до діючих нормативно-правових актів і галузевих стандартів у сфері охорони здоров’я складає 14 днів. Як і в загальних випадках, лікарняний листок спочатку видається на п’ять днів з наступним продовженням.
Сума компенсації:
  • сума компенсації втраченого за цей період заробітку складе 50% середнього доходу, незалежно від тривалості страхового стажу;
  • 100% – для медичних працівників.
ФССУ здійснює фінансування, починаючи з шостого дня ізоляції, перші п’ять днів оплачуються роботодавцем.

Довідка Finance.ua:

  • Кожна застрахована особа в разі контакту з хворим на коронавірусну хворобу має право отримати листок непрацездатності для ізоляції від COVID-19 з метою упередити ризики поширення пандемії.
  • Для того, щоб отримати фінансування від Фонду соцстраху за лікарняними листами, виданими через ізоляцію у зв’язку з коронавірусом, потрібно формувати окремі заяви-розрахунки.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас