Фонд соцстраху компенсував понад 10 млн гривень втраченого заробітку через ізоляцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд соцстраху компенсував понад 10 млн гривень втраченого заробітку через ізоляцію

Казна та Політика
268
Кожна застрахована особа в разі контакту з хворим на коронавірусну хворобу має право отримати листок непрацездатності для ізоляції від COVID-19 з метою упередити ризики поширення пандемії. Втрачений за час самоізоляції під медичним наглядом заробіток компенсує Фонд соціального страхування України.
Про це повідомляє пресслужба Фонду соціального страхування України.
“Станом на сьогодні ФССУ прийняв на оплату лікарняні листки, видані через ізоляцію від COVID-19, на суму понад 10 мільйонів гривень. Найбільше таких листків непрацездатності було видано у Житомирській області – виплати нараховано для понад тисячі осіб на суму близько 1,5 мільйони гривень”, – ідеться в повідомленні.
Рішення про направлення на самоізоляцію під меднаглядом з видачею листка непрацездатності приймає лікар за наявності підстав – відкрити такий лікарняний на період карантину можливо у дистанційному режимі, за допомогою засобів телефонного зв’язку.
Сума виплат від Фонду за час ізоляції складе 50% середнього доходу незалежно від тривалості страхового стажу, і 100% середнього доходу – для медичних працівників.

Довідка Finance.ua:

  • Для того щоб отримати фінансування від Фонду соцстраху за лікарняними листами, виданими через ізоляцію у зв’язку з коронавірусом, потрібно формувати окремі заяви-розрахунки.
  • Застраховані особи мають право на компенсацію втраченого заробітку від соцстраху на двох додаткових підставах.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас