У Києві хочуть обмежити роботу грального бізнесу: проєкт рішення міськради — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві хочуть обмежити роботу грального бізнесу: проєкт рішення міськради

Казна та Політика
735
З 13 серпня в Україні почав діяти закон про легалізацію грального бізнесу. Він дозволяє відкривати на території України казино, букмекерські контори, зали ігрових автоматів, проводити лотереї та організовувати ігри в покер в Інтернеті. Тим не менш, деякі місцеві ради вже виступили проти цього закону і вводять низку обмежень.
17 серпня на офіційному сайті Київської міськради з’явився проєкт рішення «Про обмеження та умови діяльності установ для проведення азартних ігор на території міста Києва». Проєктом рішення пропонується таке:
1). Локалізувати території, де допускається створення і функціонування гральних закладів, і встановити їх межі відповідно до кордонів форматних зон 0 і 1 (старовинна і центральна частина Києва).
2). Заборонити створення та функціонування будь-яких гральних закладів на території міста Київ за межами зон, визначених у п.1 цього рішення.
3). Встановити, що будь-які гральні заклади не можуть перебувати:
  • ближче, ніж в 500 метрах від будь-яких навчальних закладів, дитячих майданчиків, дитячих центрів і будь-яких об’єктів, призначених для відвідування дітьми, включаючи дитячі розважальні зони в торгових центрах;
  • ближче, ніж в 100 метрах від культурних закладів (в т. ч. бібліотек, музеїв, театрів, галерей та ін.), медичних установ, культових будівель, а також приміщень, які належать релігійним організаціям;
  • у будівлях, де є приміщення, які належать житловому фонду, в яких знаходяться органи державної влади та/або місцевого самоврядування;
  • на території ринків, парків, скверів, природоохоронних та прибережних зон;
  • в об’єктах незавершеного будівництва, малих архітектурних формах, пересувних торгових точках, навісах, приміщеннях технічного призначення і на відкритій території.
4). Заборонити створення та функціонування будь-яких гральних закладів та розміщення обладнання для організації та проведення азартних ігор у мережі Інтернет на території об’єктів, які належать комунальній власності м. Київ, а також з використанням у будь-якій формі комунального майна.
5). Керівникам структурних підрозділів виконавчого органу Київської міськради, головам райадміністрацій та керівникам комунальних підприємств не надавати жодних дозволів, а також не вчиняти жодних дій, які сприятимуть відкриттю та функціонуванню гральних закладів за межами територій, визначених у п.1 цього рішення.
На думку укладачів проєкту, це рішення має в першу чергу гарантувати благополуччя жителів столиці.

Довідка Finance.ua:

  • 11 серпня Володимир Зеленський підписав законопроєкт про легалізацію грального бізнесу.
  • 12 серпня закон Про проведення азартних ігор був опублікований у газеті Верховної Ради “Голос України”.
  • У НАЗК заявляли, що введення закону про гральний бізнес у чинній редакції призведе до появи корупційних схем під час отримання дозвільних документів та унеможливить чесну конкуренцію та прозорі правила діяльності у сфері азартних ігор, також закон має 2 взаємовиключних положення.
За матеріалами:
Інформатор Гроші
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас