Деякі компанії вже приймають окремі підрозділи ІТ-компаній з Білорусі як гостей - ЄБА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Деякі компанії вже приймають окремі підрозділи ІТ-компаній з Білорусі як гостей - ЄБА

Фондовий ринок
721
Українські ІТ-компанії активно ведуть переговори, а деякі вже приймають окремі підрозділи ІТ-компаній з Білорусі як гостей.
Про це повідомила агентству “Інтерфакс-Україна” менеджер ІТ-комітету Європейської бізнес асоціації (ЄБА) Ольга Куничак.
“Наразі компанії – члени ІТ-комітету асоціації активно ведуть переговори, а деякі вже навіть приймають окремі підрозділи ІТ-компаній Білорусі як гостей. Українські ІТ-компанії готові до співпраці і допомоги нашим північним сусідам, але передусім бізнес сподівається на швидке мирне врегулювання ситуації в Білорусі”, – сказала Куничак в коментарі агентству в понеділок.
При цьому вона зазначила, що Кабінет міністрів ухвалив постанову про виділення 5 тис. квот для іноземних ІТ-фахівців ще на початку року, однак зараз цей інструмент стане в нагоді і українському, і білоруські ІТ-бізнесу.
“Ініціативу про введення квоти на 5 тис. ІТ-фахівців було обговорено і прийнято відповідною постановою КМУ ще на початку лютого цього року. ІТ-комітет ЄБА раніше вже підтримував квоти на імміграцію. Втім, цей інструмент зараз може стати в нагоді як для українського, так і для білоруського ІТ”, – зазначила вона.
За її словами, подібні ініціативи створюють позитивний імідж України як масштабного ІТ-центру, а також безпосередньо впливають на розвиток індустрії.
Як вказала Куничак з посиланням на Мінцифри, щорічно українські вузи випускають 15-17 тис. дипломованих ІТ-фахівців, в той час як кількість вакансій збільшується на 40 тис. щорічно (в період відсутності кризових явищ).
“Тобто додаткові фахівці – відмінний спосіб збалансувати попит і пропозицію на ринку ІТ-вакансій”, – вказала Ольга Куничак.
Вона відзначила спрощені онлайн-процедури для відкриття або закриття ФОП в Україні, стабільний і ефективний механізм взаємодії компанії з ФОП, що сприяє переходу частини білоруських фахівців в Україну.

Довідка Finance.ua:

  • 14 серпня віце-прем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров заявляв, що Міністерство цифрової трансформації України, спільно з українським IT-бізнесом, готове створити всі необхідні умови для комфортного переїзду ІТ-компаній і фахівців з Білорусі в Україну.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас