В уряді розповіли, хто отримав найбільше "доступних кредитів" для бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В уряді розповіли, хто отримав найбільше "доступних кредитів" для бізнесу

Кредит&Депозит
532
В рамках програми “Доступне кредитування 5-7-9%” майже 60% позик отримали фермери.
Про це прем’єр-міністр України Денис Шмигаль написав на своїй сторінці у FACEBOOK.
“Доступне кредитування 5-7-9%”. Загальний обсяг позик для малого та середнього бізнесу вже склав 4,2 млрд грн. 75% всіх кредитів для МСБ з лютого було видано саме в межах програми “5-7-9%”. Найбільше кредитів видано українським фермерам – 57%, ще 17% – це торгівля і 6% – це промисловість”, – повідомив він.
Прем’єр переконаний, що такий обсяг кредитування підтверджує, що програма працює не на папері, а насправді допомагає українському бізнесу.

Довідка Finance.ua:

  • 3 лютого уряд оголосив про старт програми “Доступні кредити 5-7-9%”, оцінюючи її потенціал цьогоріч в 50 тисяч кредитів.
  • 17 червня Кабінет міністрів ухвалив постанову, якою змінюється порядок надання “доступних кредитів 5-7-9%” для бізнесу. Знято кілька обмежень.
  • Серед найпоширеніших причин відмови в кредитуванні: «ділова репутація», «необґрунтованість бізнес-плану», «невідповідність цілі кредитування», «невідповідність Закону про державну підтримку МСП», «збиткова діяльність ММП», «перевищення обсягу виручки», «перевищення ліміту держпідтримки».
  • За словами міністра фінансів Сергія Марченка, з початку дії програми 75% усіх кредитів, які були отримані малими та середніми підприємствами з річним доходом до 2 мільйонів євро, були видані в рамках цієї програми.
До речі, портал Finance.ua проаналізував кредитні пропозиції більшості українських банків. Найкращі ми відібрали в спеціальному сервісі.

Порівняти і підібрати кредит можна тут

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас