Мінінфраструктури хоче дозволити розміщення зарядок для електромобілів на всіх дорогах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінінфраструктури хоче дозволити розміщення зарядок для електромобілів на всіх дорогах

Казна та Політика
579
В Україні хочуть дозволити розміщення зарядок для електромобілів на всіх дорогах. У п’ятницю, 14 серпня, у Міністерстві інфраструктури України під головуванням міністра Владислава Криклія відбулася нарада щодо обговорення змін до ДБН Б.2.2-12:2019 “Планування і забудова територій” в частині розміщення електрозарядок на дорогах.
Про це повідомляється на урядовому порталі.
“Для Міністерства інфраструктури дуже важливим є перехід на екологічний транспорт. Я сам як власник електромобіля знаю, наскільки чутливе питання інфраструктури зарядних станцій. Ми хочемо ініціювати зміни у ДБН щодо планування і забудови територій в частині електрозарядок. Щоб вони проектувалися на всіх автошляхах загального користування в залежності від типу доріг”, – наголосив під час наради Владислав Криклій.
Наразі у чинних ДБН “Планування і забудова територій” передбачена обов’язковість розміщення електрозарядних станцій (ЕЗС) на магістральній мережі населених пунктів, а також на автомобільних дорогах державного значення. Проте конкретно не визначені їх обсяги з урахуванням існуючої кількості електромобілів та зростання на перспективу. Також у чинних нормах не передбачені ЕЗС на автомобільних дорогах загального користування місцевого значення.
Разом з тим, у чинних змінах до ДБН “Автостоянки і гаражі” міститься норма про обов’язкове влаштування електрозарядок на нових або реконструйованих парковках у кількості 5% від загального обсягу машиномісць.
Владислав Криклій повідомив, що Міністерство інфраструктури планує оновити стратегію розвитку електромобільності в Україні в рамках Національної транспортної стратегії та наразі веде переговори з Європейським інвестиційним банком щодо другого проекту з оновлення міського транспорту – “Міський громадський транспорт України ІІ”, у рамках якого оновлюються тролейбусні, автобусні та інші парки громадського транспорту в різних містах України із залученням сучасного електротранспорту.
“Потрібно дивитися на перспективу і впроваджувати ті сучасні рішення в інфраструктурі, які будуть зручними та комфортними для населення. Якщо ми хочемо рухатися в майбутнє, електротранспорт та електрозарядки, зокрема, мають бути такою ж невід’ємною частиною нашого життя, як магазини чи звичайні АЗС”, – додав очільник Міністерства.
Нагадаємо, за даними МВС України, за перше півріччя 2020 року в Україні зареєстровано 3384 електромобілі, що на 16% вище показників 2019 року за аналогічний період.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас