Українці без лічильників в 2021 році можуть залишитися без газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці без лічильників в 2021 році можуть залишитися без газу

Особисті фінанси
2897
Відповідно до закону «Про забезпечення комерційного обліку природного газу», українцям без газових лічильників з 1 січня 2021 року повинні закрити доступ до газу.
З 2021 року українцям, у чиїх будинках і квартирах відсутні прилади обліку споживання газу (лічильники), відріжуть доступ до ресурсу. Принаймні, так повинно відбутися відповідно до норм закону «Про забезпечення комерційного обліку природного газу». Мова йде про домогосподарства, в яких газ використовується для приготування їжі. Про це повідомляє Апостроф.
У повідомленні зазначається, що закон був прийнятий ще в 2017 році, але норма про обов’язкову наявність лічильника, після декількох відстрочок, набуде чинності з 1 січня 2021 року. При цьому, деякі облгази – оператори газорозподільних мереж – почали попереджати своїх клієнтів про можливість відключення від газопостачання, якщо в їх квартирах і будинках не з’являться лічильники до зазначеного терміну.

Як заощадити на комуналці 💡

Згідно із законом, прилади обліку газу повинні встановлюватися за кошти газорозподільних компаній (облгазів), або за рахунок бюджету. Прилади встановлюються, але досить багато споживачів залишаються без лічильників. Зараз називаються різні цифри, але усереднено мова йде про не менш, ніж мільйон домогосподарств (є дані про 2 мільйони і навіть 3 мільйони).
За матеріалами:
Dim.Ria
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас