Intel розповіла подробиці нової лінійки гібридних процесорів Tiger Lake — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Intel розповіла подробиці нової лінійки гібридних процесорів Tiger Lake

Технології&Авто
530
Під час онлайн-конференції Architecture Day 2020 компанія Intel поділилася вичерпними подробицями нової лінійки процесорів Tiger Lake. Чимало уваги було приділено мікроархітектурі Willow Cove, а також було розкрито цілі і завдання чіпмейкера.
Пріоритетними пристроями, для яких, власне, і розробляються процесори Intel Tiger Lake, стануть ноутбуки. Прямим конкурентом Tiger Lake буде покоління гібридних чіпів Ryzen 4000. Сама по собі мікроархітектура Willow Cove позиціонується як еволюційний розвиток Sunny Cove, на базі якої побудовано сімейство топових процесорів Ice Lake.
Intel зазначила, що спершу не планувала глобальних змін в архітектурі Willow Cove, оскільки кардинальне переосмислення торкнеться вже архітектури Golden Cove, але все ж внесла чимало нового і в основу процесорів Tiger Lake. Так, Willow Cove передбачає виготовлення за допомогою 10-нанометрового техпроцесу SuperFin, завдяки чому було підвищено енергоефективність ядер, здатних тепер працювати на частоті в 5,0 ГГц.
Систему кешування було перероблено таким чином, що її обсяг збільшився з 512 КБ до 1,25 МБ на ядро, а сам L2-кеш став неінклюзивним. На рівні ядра реалізований механізм захисту Control Flow Enforcement. Що стосується процесорів Tiger Lake, то представники Intel підкреслюють їх позиціонування як ідеальних платформ для ультрабуків і компактних ноутбуків. Схоже, що вся лінійка буде представлена ​​виключно чотириядерними моделями, робочі тактові частоти яких будуть вище сімейства Ice Lake.
Зміни торкнулися і шини пам’яті, яка тепер підтримує відразу три стандарти: LPDDR4x-4267, DDR4-3200 і LPDDR5-5400 з максимальною пропускною здатністю в 86 ГБ/с. Примітно, що Intel використовувала в архітектурі Willow Cove два незалежні контролери пам’яті для підвищення ефективності. Процесори Tiger Lake будуть підтримувати Thunderbolt 4 і USB 4.0.
Окремо компанія відзначила наявність графічного ядра на архітектурі Xe-LP з 96 виконавчими блоками і незалежним кешем третього рівня об’ємом 3,8 МБ. Теоретична продуктивність GPU в Tiger Lake оцінюється в 2,5 – 2,7 Тфлопс, що на 50% вище показників Vega в чіпах AMD Renoir. Графіка Xe-LP забезпечує відтворення 8К-контенту з частотою не менше 50 кадрів на секунду, підтримує підключення до чотирьох моніторів, 12-бітну глибину кольору, Dolby Vision і HDR 10. Максимальна частота оновлення картинки може досягати 360 Гц.
Офіційна презентація архітектури і сімейства процесорів Tiger Lake відбудеться 2 вересня.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас