40 компаній-аудиторів перевірять, як Україна витрачає гроші Євросоюзу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

40 компаній-аудиторів перевірять, як Україна витрачає гроші Євросоюзу

Казна та Політика
327
Витрати за проєктами у межах спільних операційних програм прикордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства 2014-2020 років перевірятимуть 40 аудиторських компаній.
Про це повідомляє пресслужба Мінфіну.
У перелік незалежних аудиторів, які здійснюватимуть перевірку витрат за проєктами в рамках спільних операційних програм прикордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства 2014-2020 років, 6 серпня були внесені зміни після повторного засідання комісії з відбору незалежних аудиторів.
В результаті додаткового відбору комісії до Переліку було включено 8 суб’єктів аудиторської діяльності (САД), один з попередньо відібраних САД був виключений, а також додатково включено 11 аудиторів (працівників) чотирьох САД. Тож, наразі 40 аудиторських компаній, з яких понад 150 фізичних осіб – аудиторів перевірятимуть витрати за вказаними проєктами.
«Для належної реалізації проєктів за програмами у кожній країні-учасниці має бути побудована відповідна національна система управління та контролю за виконанням цих Програм. Мінфін згідно з цією системою виконує функції Національного контрольно-контактного пункту. І одним із основних завдань в рамках виконання цієї функції є формування відкритого переліку незалежних аудиторів, які будуть залучені до перевірки витрат за проєктами в рамках програм», – зазначив перший заступник міністра фінансів Денис Улютін.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас