Інвестори відмовляються від вкладень у китайські технологічні компанії через санкції США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестори відмовляються від вкладень у китайські технологічні компанії через санкції США

Фондовий ринок
345
Інвестор в акції Чжу Хайфен вдвічі скоротив вкладення в папери технологічних гігантів Tencent і Alibaba після того, як США минулого тижня оголосили про санкції проти кількох китайських компаній.
Про це пише Reuters.
Президент США Дональд Трамп оголосив про заборону угод в США з китайською ByteDance, яка є власником відеододатка TikTok, і Tencent, оператором месенджера WeChat, різко посиливши напруженість у відносинах з Пекіном.
Папери Tencent тепер складають лише 10% інвестиційного портфеля Чжу, тоді як на їх частку припадало близько 40%. На акції гіганта онлайн-торгівлі Alibaba Group Holding тепер припадає 5%.
«Я уявляв собі глобальну Tencent, глобальну Alibaba. Тепер мені на думку спадають лише версії в Південно-Східній Азії», – сказав Чжу.
«Коридор можливостей звужується. Оцінки повинні бути скорочені втричі», – сказав Чжу.
Так само, як і інші інвестори, він побоюється, що обмеження США щодо китайських технологічних компаній можуть підірвати потенціал їх зростання.
Адміністрація Трампа минулого тижня також повідомила про розширення ініціативи «Чиста мережа», яка спрямована на запобігання доступу різних китайських програм і телекомунікаційних компаній, таких як Tencent, Alibaba і Huawei, до чутливих даних американських громадян і компаній.
Аналітики Morgan Stanley повідомили, що існують «значно збільшені» ризики для китайських компаній, що працюють в сфері інтернет-ігор, якщо обмеження поширяться на більшу кількість компаній.
«Глобалізація є одним з ключових чинників зростання китайських інтернет-компаній, оскільки кількість користувачів в Китаї сповільнюється, а конкуренція посилюється», – кажуть аналітики Morgan Stanley.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас