Седан Lucid Air побив рекорд Tesla Model S за запасом ходу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Седан Lucid Air побив рекорд Tesla Model S за запасом ходу

Технології&Авто
1529
В грудні Lucid Motors обіцяла, що електричний седан Lucid Air зможе подолати на одному заряді акумулятора 640 км. Однак випробування перевершили всі очікування – автомобіль стабільно проїжджає набагато більше за повністю заряджену Tesla Model S, пише The Verge.
Каліфорнійський стартап Lucid Motors оголосив, що запас ходу в нового седана класу «люкс» буде 830 км, а не 640, як повідомлялося раніше. Це означає, що коли машина з’явиться у продажу – а перші поставки почнуться не раніше початку 2021 – Lucid Air стане найбільш далекобійним електромобілем.
Зараз це звання належить Tesla Model S у версії Long Range, яка довела це, проїхавши кваліфікаційну дистанцію в 647 км на одному заряді. У більшості електромобілів на ринку запас ходу відчутно менший – від 320 до 480 км. Глава Tesla Ілон Маск обіцяв, що нова Tesla Roadster, запланована на 2021 рік, зможе проїжджати до 1000 км без підзарядки.
Підтвердила анонсований Lucid Motors запас ходу незалежна інженерна компанія FEV North America, розробник двигунів для автомобілів. Її процес оцінки електромобілів «близько відповідає» стандартам EPA (Агентства з охорони навколишнього середовища США), яке зазвичай проводить процедуру офіційної перевірки.
За словами директора Lucid Motors Пітера Роулінсона, який раніше працював у Tesla над створенням Model S, седан Air перевершить Tesla за розкішшю салону, зможе розганятися з нуля до сотні за 2,5 секунд і буде коштувати більше $100 000.
Попередні замовлення на Lucid Air компанія відкрила на початку року, замовлення коштує $1000. Початок поставок довелося перенести з вересня на початок 2021 року через коронавірус.
Фото : The Verge
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас