Криклій розповів, на якому етапі перебуває створення державної авіакомпанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Криклій розповів, на якому етапі перебуває створення державної авіакомпанії

Казна та Політика
383
Міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що можливість створення державної авіакомпанії потрібно розглядати не окремо, а в контексті авіаційної стратегії. За його словами, до кінця осені буде фінальний продукт по авіастратегії.
Про це він сказав в інтерв’ю ЕП.
“У будь-якому випадку, цю компанію потрібно розглядати не окремо, а в контексті авіаційної стратегії. Сама по собі авіакомпанія, напевно, не цікава. Але компанія, яка підв`язана до аеропортів, хабів і розвиває транзитну модель – це стає цікавіше.
Авіакомпанія, яка на внутрішні перевезення завантажує замовленнями те ж підприємство “Антонов” – це ще більш цікаво. Тому що коли на виставку Ле-Бурже приїжджає наш “Антонов” і каже: “Беріть пасажирський літак “Антонов”, перше питання, яке там задають: “А вони літають на ваших авіарейсах внутрішніх?” – “Ні”. Про що далі говорити?”, – розповів міністр.
“Буде чудово, якщо ми зможемо “Антонов” вивести на інший рівень, тому що зараз вони виробляють небагато, а в основному займаються вантажоперевезеннями, завдяки чому і тримаються на плаву”, – додав він.
За його словами, зараз Мінінфраструктури займається авіастратегією і найближчим часом почне “дуже активно з великими консалтинговими компаніями просувати цей процес”.
“Думаю, що до кінця осені у нас вже буде фінальний продукт з деталями, цифрами, розумінням, з усіма KPI, і на цьому етапі щодо національного перевізника теж зможемо синхронізувати процеси”, – зазначив Криклій.

Довідка Finance.ua:

  • 22 квітня президент Володимир Зеленський заявив, що хоче створити державну сучасну авіакомпанію, яка буде мати український авіапарк.
  • В Офісі президента ведуть підрахунки, у скільки обійдеться створення нової державної авіакомпанії.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас