Українці незадоволені новими монетами: що з ними не так і що кажуть у Нацбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці незадоволені новими монетами: що з ними не так і що кажуть у Нацбанку

Особисті фінанси
46489
На сайті Президента України з’явилася петиція, у якій автор незадоволений новими монетами номіналом 5 та 10 гривень. Він просить, аби матеріал, з якого вони виготовлені, змінили. Для того аби петицію розглянули, необхідно 25 тисяч голосів. 
Що на це кажуть в Нацбанку, розповіли в сюжеті Сніданку з 1+1.
У листі від НБУ зазначається, що ці монети мають саме такий колір не без підстав: аби вони відрізнялися від 10, 25 та 50 копійок, які є в обігу. Монети також мають відрізнятися і від монет інших країн, аби уникнути шахрайських схем. 
У Нацбанку зазначили, що монети все ж відрізняються за розміром та вагою, а також мають різні зображення видатних українців. Все це має допомагати розрізняти їх. 

Найкращі кредитні картки для зберігання грошей 💳

Нагадаємо, Національний банк України ввів в обіг монети номіналом одна та дві гривні ще у 2018 році. У 2019 українці почали користуватися монетою номіналом 5 гривень, а 3 червня в обігу з’явилася монета номіналом десять гривень.

Довідка Finance.ua:

  • Станом на 01 квітня 2020 року в обігу перебувало нових обігових монет номіналами 1 грн – понад 195 млн шт., 2 грн – майже 190 млн шт., 5 грн – понад 7,0 млн шт. З часом кількість обігових монет у обігу буде збільшуватися залежно від потреб економіки.
  • Як раніше повідомляли в НБУ, із урахуванням строку служби монет заміна банкнот низьких номіналів на відповідні номінали монет дасть змогу державі заощадити близько 1 млрд гривень.
  • Національний банк України у жовтні вилучив з обігу монети номіналом 1, 2 і 5 копійок.
  • 25 жовтня в готівковому обігу з’явилась банкнота нового найвищого номіналу — 1000 гривень.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас