Економіка Великої Британії обвалилась — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економіка Великої Британії обвалилась

Світ
1826
ВВП Великобританії в другому кварталі 2020 року скоротився в річному вимірі на 21,7%, а в квартальному – на 20,4%.
За даними британського національного статистичного бюро (ONS), у другому кварталі економіка країни впала на 20,4% порівняно з попередніми трьома місяцями через карантинні обмеження.
У I кварталі поточного року скорочення ВВП королівства становило 1,7% в річному вираженні та 2,2% – в квартальному.
ВВП країни зріс на 8,7% у червні завдяки послабленню карантинних заходів, продемонструвавши незначне відновлення на 1,8% в травні після падіння в квітні на 20,4%.
У сфері послуг, будівництва та виробництва за квартал спостерігався рекордний спад, особливо в секторах, найбільш схильних до державних обмежень.
Скорочення в другому кварталі стало найгіршим за всю історію спостережень після падіння на 2,2% в першому кварталі.
Таким чином, британська економіка ввійшла в рецесію, показавши зниження два квартали поспіль.
При цьому спад в сфері послуг в другому кварталі досяг 19,9% в квартальному вираженні після зменшення на 2,3% в першому. Будівельний сектор скоротився на 35% після зниження на 1,7% кварталом раніше.
Обсяг промислового виробництва Британії в червні поточного року збільшився на 9,3% до травня, а в річному вираженні – впав на 12,5%. Аналітики припускали, що показник знизився на 12,8% в річному вираженні і виріс в місячному на 9,2%.
«Економіка почала відновлюватися в червні з відкриттям магазинів, фабрик, які почали нарощувати виробництво, також продовжувало відновлюватися будівництво. Незважаючи на це, ВВП в червні все ще залишається на шосту частину нижче рівня лютого, ще до коронакризи», – говорить заступник національного статистичного відділу з економічної статистики ONS Джонатан Атоу.
Реальний ВВП Британії останній раз був нижче у другому кварталі 2003 року, тоді як в порівнянні з другим кварталом 2019 року економіка Великобританії впала на 21,7%.
Згідно опитуванню Reuters, аналітики очікують зниження показників на 22,4% в річному вираженні та на 20,5% – в квартальному.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас