Єврокомісія погодила програму макрофінансової допомоги для України на 1,2 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія погодила програму макрофінансової допомоги для України на 1,2 млрд євро

Казна та Політика
309
Європейська комісія погодила вісім програм макрофінансової допомоги для підтримки партнерів з розширення та сусідства, у їх числі і Україна.
Про це повідомляється у заяві на офіційному сайті ЄК.
“На сьогоднішній день комісія від імені ЄС погодила меморандуми про взаєморозуміння за програмами макрофінансової допомоги (МФД) з вісьмома партнерами. Угоди є частиною пакету МФД на 3 мільярди євро для десяти партнерів по розширенню та сусідству, покликаного допомогти їм зменшити економічні наслідки пандемії коронавірусу”, – сказано у заяві.
Узгодження і підписання меморандумів про взаєморозуміння є важливим кроком на шляху до першої виплати коштів в рамках програм, яка залежить від виконання попередніх політичних умов, включаючи повагу демократичних принципів, прав людини і верховенства закону.
“Для України політичні умови програми МФД на суму 1,2 млрд євро є більшими і всеосяжними і стосуються зміцнення управління державними фінансами, управління і верховенства закону, реформи судової системи, конкуренції на газовому ринку, поліпшення бізнес-клімату та управління державними підприємствами”, – відзначається у заяві ЄК.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас