Федеральна влада США витратила майже $250 млрд на допомогу з безробіття — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Федеральна влада США витратила майже $250 млрд на допомогу з безробіття

Світ
238
Федеральний уряд США витратив близько $250 млрд на виплату допомоги з безробіття в розмірі $600 на тиждень з початку квітня до кінця липня, повідомило американське міністерство праці.
Працівники, які були звільнені, відправлені в неоплачувану відпустку або стали працювати меншу кількість часу, могли отримати федеральну допомогу додатково до виплат, які були передбачені їм від штату в рамках закону, прийнятого в березні.
Термін дії програми закінчився 31 липня. Президент США Дональд Трамп в неділю підписав виконавчий указ, який частково повертає додаткові виплати до допомоги з безробіття для десятків мільйонів американців, які втратили роботу через пандемію коронавірусу.
Згідно з указом Трампа, виплати, які складуть $400 на тиждень, будуть на 75% профінансовані федеральним урядом і на 25% владою штатів.
Білий дім, як і раніше, не може узгодити більш масштабну угоду про нові стимулюючі заходи з законодавцями від Демократичної партії, які назвали дії президента США порушенням повноважень Конгресу.
Допомогу в розмірі $600 почали виплачувати штати з першого повного тижня квітня. Пік виплат припав на тиждень, що завершився 26 червня, коли влада виплатила $18,6 млрд, згідно з даними міністерства праці США, на які посилається газета The Wall Street Journal. Цей показник відповідає приблизно 31 млн виплат в розмірі $600 за тиждень.
Найбільший обсяг виплат отримав штат Каліфорнія – $38,4 млрд, тоді як найменше влада виплатила штату Південна Дакота – $177,1 млн, згідно з аналізом WSJ.
За словами економістів, збільшення розміру допомоги забезпечило підтримку домогосподарствам, що втратили дохід, а також економіці в цілому. Незважаючи на рекордно високий рівень безробіття, доходи домогосподарств у червні були вищі рівня, зафіксованого в лютому, до значного поширення пандемії коронавірусу в Штатах, випливає з даних міністерства праці в США. Зростання страхових виплат з безробіття значно перевершило зниження трудових доходів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас