Понад 650 тис. грн виплатила СГ "ТАС" за викрадене авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Понад 650 тис. грн виплатила СГ "ТАС" за викрадене авто

Особисті фінанси
38
За даними Офісу генерального прокурора, за перші шість місяців поточного року в Україні було офіційно зареєстровано 2345 випадків незаконного заволодіння транспортними засобами. Це дещо менше аналогічного показника за І півріччя минулого року, однак досить багато для того, щоб казати про вагомі успіхи у боротьбі з такими злочинами. Статистика невтішна.
І, на думку багатьох експертів, в найближчій перспективі розраховувати на те, що зусиллями правоохоронців ситуацію вдасться виправити, не доводиться. На жаль, сучасні методи запобігання викраденням авто – застосування різних типів сигналізації, встановлення GPS-трекерів тощо, а також зберігання автомобіля виключно на паркінгах, що перебувають під охороною, чи в гаражах – теж не є панацеєю від угонів.
Злочинці діють подеколи відверто зухвало, до того ж вони «озброєні» найновішими технічними засобами та різноманітними інструментами, приладами та гаджетами, що дозволяють вдало впоратися навіть з «найкрутішою» системою захисту авто від угону. Як кажуть експерти, якщо «професійний» автовикрадач отримав замовлення на конкретну автівку, він його виконає. Єдине питання – це час: на викрадення автомобіля, обладнаного найновішими засобами захисту, просто буде витрачено дещо більше часу, аніж на угон авто, укомплектованого виключно заводською сигналізацією.
То чи є вихід в цій ситуації? Чи можливо взагалі убезпечити своє авто від крадіжки, а себе – від чималих збитків внаслідок угону?
На сьогодні єдиним дієвим методом захисту на випадок викрадення залишається страхування транспортних засобів. І в цьому нещодавно мав прикру нагоду переконатися один з клієнтів СГ «ТАС», чий автомобіль Lexus RX350 було викрадено на Київщині. Залишивши напередодні ввечері своє авто на подвір’ї біля будинку, вранці на місці його власник вже не виявив.
Пошуки зловмисників по гарячих слідах жодного результату не дали. Водночас Страхова група «ТАС», де авто було застраховано за договором «ЄвроКАСКО 5 зірок», вивчивши обставини справи, визнала факт настання страхового випадку та прийняла рішення про виплату клієнтові належного страхового відшкодування в розмірі його збитків, що склали 650631 грн. Примітно, що Lexus RX350 було застраховано за програмою «1 зірка» вказаного договору, що покриває виключно «глобальні» збитки автовласника – внаслідок знищення або викрадення автомобіля. Додамо, що страховий тариф за цією програмою становить лише 0,99%.
За матеріалами:
СГ ТАС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас