КМДА планує викупити земельну ділянку біля парку Малишка у власника скандального об'єкту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КМДА планує викупити земельну ділянку біля парку Малишка у власника скандального об'єкту

Казна та Політика
807
Київська влада має намір викупити земельну ділянку біля парку Малишка у компанії-забудовника, яка під виглядом “благоустрою території” огородила ділянку парканом для будівництва багатофункціонального центру.
Про це повідомила пресслужба Київської міської державної адміністрації (КМДА).
Згідно з повідомленням, Комісія з перевірки інформації щодо об’єктів будівництва, які викликають суспільний резонанс на території міста Києва, розглядає питання викупу земельної ділянки біля парку Малишка у Дніпровському районі у компанії-землекористувача.
За словами голови Комісії Володимира Бондаренка, компанія-землекористувач огородила ділянку парканом спочатку під виглядом “благоустрою території”, а потім вивісила будівельний паспорт на будівництво багатофункціонального центру.
“По проспекту Броварському в Дніпровському районі міста Києва за дорученням Віталія Кличка Департаментом міського благоустрою Київської міської державної адміністрації анульовано контрольну картку на тимчасове порушення благоустрою 2014 року”, – цитує пресслужба слова Бондаренка.
Натомість, зазначив Бондаренко, міська влада видала припис на демонтаж паркану у парку.
“У разі відмови компанії-землекористувача, демонтаж може бути здійснений силами комунального підприємства “Київблагоустрій” після спливу триденного строку”, – підкреслили у пресслужбі.
Крім того, Бондаренко повідомив про “залучення невідомих молодиків спортивної статури” для протистояння з мешканцями та засудив їхні дії.
“Хочу зазначити, що будь-яка забудова, яка розпочиналась із протистояння з мешканцями – не завершувалась нічим позитивним для забудовника”, – зазначив він.
Крім того, у пресслужбі нагадали, що Київська міська рада продала зазначену земельну ділянку площею 0,49 га у приватну власність у 2009 році. У 2010 році вона двічі змінювала власників.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас