"Північний потік-2" можуть не добудувати, – німецький партнер Газпрому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Північний потік-2" можуть не добудувати, – німецький партнер Газпрому

Фондовий ринок
1840
Газопровід “Північний потік-2” може бути побудований пізніше або взагалі залишитись недобудованим. Про це йдеться у звіті фінансового партнера Газпрому, компанії Uniper.
Причиною припинення проєкту можуть стати нові санкції США, адже вони значно збільшують ризики будівництва. Uniper готується до збитків.
“У міру того, як США активізують свої зусилля з цільових санкцій проти проєкту “Північний потік-2”, ймовірність затримки або навіть припинення будівництва трубопроводу зростає”, – наголошується у звіті.
Якщо ж “Північний потік-2” призупинять, то компанія зменшить розмір кредиту, який видала на його будівництво. Також Uniper втратить нараховані за позику відсотки. До слова, у травні 2019 року компанія видала для проєкту 700 мільйонів євро, всього запланували 950 мільйонів.

Довідка Finance.ua:

  • Росія почала будувати газопровід “Північний потік-2” ще у 2015 році. Він проходитиме через Балтійське море до Німеччини, в обхід України.
  • Будівництво проєкту завершене на 90%. Однак РФ не може його закінчити через санкції США проти фірм, що беруть участь у будівництві.
  • Якщо ж газопровід добудують, Росія зможе транспортувати газ до Європи, не користуючись послугами України. Транзит російського газу через українську трубу приносить до бюджету близько 3 мільярдів доларів щорічно.
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас