Нафта дорожчає в очікуванні заходів підтримки економіки США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає в очікуванні заходів підтримки економіки США

Енергетика
334
Нафта дорожчає у вівторок, 11 серпня, в очікуванні масштабного пакету стимулів у США. На ціни впливає відновлення попиту і перезапуск економік Азії.
Про це повідомляє агентство Reuters.
Нафта марки Brent подорожчала на 0,24% до 45,10 доларів за барель до 10:05 за київським часом, нафта WTI зросла на 0,55% до 42,17 доларів за барель.
“Нафта виросла на тлі ознак подальших стимулюючих заходів”, – йдеться в повідомленні ANZ.
Ціни отримали підтримку після того, як президент США Дональд Трамп написав у твіттері, що високопоставлені демократи Конгресу хочуть зустрітися з ним для обговорення економічної допомоги. Переговори між демократами і адміністрацією Трампа зірвалися на минулого тижня.
“Американські законодавці продовжили переговори з міністром фінансів Стівеном Мнучином з приводу масштабного економічного пакету заходів по боротьбі з вірусом, заявивши, що є області, де можливий компроміс і може бути досягнута чесна угода. Настрої також підвищили коментарі Saudi Aramco про поліпшення попиту”, – відзначають в ANZ.
Більш слабкий долар США також допоміг підтримати ціни на нафту, сказав аналітик Energy Aspects Вірендра Чаухан.
Після стабілізації у понеділок долар знову знизився у вівторок, впавши на 0,1% по відношенню до корзини валют, і продовжив знижуватися по відношенню до більш ризикованих валют, таких як австралійський долар.
Пасажирські авіаперевезення в США, сильно постраждали через пандемії, в червні впали на 80% в річному вираженні, показали офіційні дані, але все ж майже вдвічі перевищили рівень травня.
Дефляція цін виробників в Китаї в липні сповільнилася завдяки зростанню світових цін на нафту, а також поверненню промислової активності до докризового рівня. Це стало черговою ознакою відновлення у другій за величиною економіці світу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас