Єдина квитанція ЖКГ у Пісочині: як платити за нею — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єдина квитанція ЖКГ у Пісочині: як платити за нею

Особисті фінанси
253
Єдина квитанція ЖКГ у Пісочині: як платити за нею
Після Харкова та Чугуєва, єдину квитанцію для оплати житлово-комунальних послуг від АТ «МЕГАБАНК» отримуватимуть і домоволодіння смт Пісочин Харківського району. Розповідаємо, для чого вона потрібна, як заповнити квитанцію, оплатити без комісії та ще й отримати від суми оплати 1% повернення грошей на рахунок.
Квитанція Єдиного розрахункового центру (ЄРЦ) з оплати житлово-комунальних послуг уперше з’явилася 1999 року у Харкові. Нині через неї розраховуються за послуги ЖКГ більше півмільйона домогосподарств Харкова.
На численні прохання місцевих жителів зручну послугу, яка полегшує процес сплати «комуналки», «МЕГАБАНК» запустив у наступному населеному пункті області – смт Пісочин.
Досі приблизно 45% жителів містечка оплачували «комуналку» через єдиний розрахунковий центр, але не отримували єдину квитанцію як паперовий документ на свою адресу.
Відтепер усі домогосподарства Пісочина щомісячно отримуватимуть єдину квитанцію з новими можливостями інформування щодо показників за комунальними послугами та варіантами розрахунку через сервіси банку.
У квитанції ЄРЦ зібрані в єдиному стовпчику усі види платежів: електроенергія, квартплата, опалення, холодна вода, каналізація, газ природний, розподіл газу, вивіз твердих побутових відходів (ТПВ). Вона містить інформацію щодо нарахувань, перерахунку, об’єму спожитого ресурсу, сплати, боргу. У квитанції ЄРЦ відображаються ті самі суми нарахування за послугу, що і в окремих квитанціях, які надходять від кожного постачальника послуги.
– Ми продовжуємо розповсюджувати в регіоні зручну альтернативу для розрахунку за своїми платіжками. Пісочин – черговий населений пункт недалеко від обласного центру, жителі якого добре знають, як розраховуються за «комуналку» харків’яни, і які давно просять запровадити таку можливість і для них, – пояснив начальник управління транзакційного бізнесу АТ «МЕГАБАНК» Сергій Канунніков. – Замість 5-6 окремих платіжок, людина отримує один папірець, у якому зібрана інформація за всіма платіжками. Тому квитанція зручна, практична, інформативна. За нею можна сплатити комуналку без комісії, а у випадку розрахунку карткою todobank у однойменному додатку навіть зекономити на сплаті «комуналки».
Як заповнити квитанцію
Квитанція ЄРЦ має дві частини, які має заповнити абонент. Зліва – коротшу – після оплати у відділенні відриває та забирає касир. Справа довшу частину залишає собі платник. Заповнювати потрібно обидві частини. Квитанція містить підказки, які стовпчики потрібно заповнити.
Єдина квитанція ЖКГ у Пісочині: як платити за нею
У квитанції зазначається особовий рахунок абонента, його адреса.
Платник має вписати своє прізвище, ім’я, по-батькові. Вказати місяць і рік, за який розраховується, суму до сплати.
Сума, яка вказується у стовпчику «Борг на…» є рекомендованою. Банк не наполягає сплачувати саме вказані цифри. Абонент може перенести до стовпчика «Сума до сплати» дані з «Борг на…» чи стовпчика «Нараховано», або вписати власну суму до сплати. Заповнити за бажанням «Показання лічильника» (дані з цього стовпчика банк замість клієнта передає постачальнику послуги). Поставити підпис.
Де оплатити
Єдину квитанцію можна оплатити декількома способами.
1. Без комісії:
  • У будь-якому відділенні «МЕГАБАНКУ» по всій країні.
  • У терміналі самообслуговування «МЕГАБАНКУ» m-box. Для цього у терміналі потрібно відсканувати штрих-код (зліва на квитанції), або ввести свій особовий рахунок. На екрані з’являться дані платежів. Клієнтові залишається лише погодити чи відкоригувати суми та зробити оплату.
  • Через Інтернет на сайті Єдиного розрахункового центру https://erc.megabank.ua/ чи у мобільному додатку todobank (тудубанк) https://todobank.ua/. Для цього потрібно смартфоном відсканувати з квитанції QR-код (верхній правий куток). Після того, як клієнт відсканує код з паперової квитанції, він одразу потрапляє на відповідну сторінку на сайті ЄРЦ або у мобільному додатку банку todobank (для цього потрібно завантажити додаток). Там з’являється адреса користувача із зазначеними сумами за послуги. Не потрібно вводити особовий рахунок, чи реєструватися на сайті. Схвалити чи відкоригувати суми оплати. Натиснути «оплатити», обрати спосіб оплати.
    При оплаті квитанції ЄРЦ карткою todobank в однойменному мобільному додатку клієнт отримує 1% кешбек (повернення грошей на рахунок) від суми оплати.
Посилання для завантаження todobank:
2. З комісією:
  • У відділенні «Укрпошти». Комісія за оплату єдиного рахунку за комунальні послуги тут складе 3 грн замість 10-15 грн при сплаті декількох окремих рахунків.
  • У відділенні будь-якого іншого банку. Розмір комісії встановлюється відповідно до тарифів кожного банку.
У разі виникнення додаткових запитань, телефонуйте на безкоштовний номер гарячої лінії «МЕГАБАНКУ» 0-800-50-44-00.
За матеріалами:
Мегабанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас