Раді пропонують відкрити інформацію про зарплати в держкомпаніях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Раді пропонують відкрити інформацію про зарплати в держкомпаніях

Особисті фінанси
381
До Верховної Ради подали законопроєкт, яким хочуть забезпечити відкритість інформації про розмір оплати праці в держкомпаніях.
Про це свідчить інформація на сайті відомства.
“Недостатня якість механізмів контролю діяльності державних підприємств і товариств стали джерелом корупційних ризиків та збитків держави. Це підтверджується багаточисленними публікаціями в засобах масової інформації, гучними кримінальними провадженнями тощо”, – зазначають автори законопроєкту.
Мета законопроєкту: підвищити прозорість діяльності органів управління та посадових осіб юридичних осіб публічного права, державних підприємств, держорганізацій, що мають на меті одержання прибутку, господарських товариств, у статутному капіталі яких більше 50% акцій (часток, паїв) прямо чи опосередковано належать державі та/або територіальній громаді.
Що пропонують. У законопроєкті передбачені відповідні зміни, спрямовані на забезпечення відкритості та доступу до інформації про принципи формування та розмір оплати праці, винагороди, додаткового блага керівників та інших посадових осіб юрособи публічного права, держпідприємства, державного господарського товариства.

Отримати гроші до зарплати 💸

“Це, безумовно, сприятиме прозорості їхньої діяльності, запобіганню корупційним правопорушенням та надасть громадськості законні підстави для отримання достовірної та повної інформації про витрачання коштів у державних компаніях”, – йдеться у документі.

Довідка Finance.ua:

  • Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявляв, що мінімальну зарплату в Україні з вересня планують підвищити до 5 тисяч гривень, і на це є економічні підстави.
  • Глава держави Володимир Зеленський в четвер, 6 серпня, зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт про підвищення мінімальної зарплати.
  • Раніше міністр соціальної політики Марина Лазебна заявляла, що уряд за дорученням Президента знайшов ресурс для підвищення мінімальної заробітної плати вже з 1 вересня поточного року.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас