Зеленський зареєстрував у Раді законопроєкт про підвищення "мінімалки" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський зареєстрував у Раді законопроєкт про підвищення "мінімалки"

Казна та Політика
1125
Глава держави Володимир Зеленський в четвер, 6 серпня, зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт про підвищення мінімальної зарплати.
Про це свідчать дані на сайті Верховної ради. Законопроєкт №3963 “Про внесення змін до закону Про державний бюджет України на 2020 рік” опубліковано без тексту. Документ переданий на розгляд керівництву.
Сьогодні, 6 серпня, заступник голови Офісу президента Юлія Ковалів анонсувала, що цей документ парламентарії можуть розглянути в ході позачергової сесії Ради.
За її словами, основним джерелом для фінансування зростання мінімалки стане, в першу чергу, економія на обслуговуванні державного боргу.
Запропоновані зміни до державного бюджету передбачають, щоб вже з 1 вересня мінімальна зарплата в Україні становила 5 000 гривень.
Крім того, заступник керівника Офісу Президента нагадала, що минулого тижня Кабінет Міністрів схвалив макроекономічний прогноз на наступний рік, у якому також передбачено двоетапне підвищення мінімальної зарплати – до 6000 та 6500 гривень у 2021 році.
«На цій базі плануватиметься бюджет на 2021 рік, який, як передбачено законом, буде подано урядом до парламенту 15 вересня цього року», – констатувала Юлія Ковалів.

Довідка Finance.ua:

  • 27 червня президент Володимир Зеленський поставив завдання Кабінету Міністрів підвищити рівень мінімальної заробітної плати в Україні.
  • Попередній графік, за яким підвищуватимуть мінімальну зарплату: з 1 вересня 2020 року – буде збільшено до 5 тис. грн; з 1 січня 2021 року – до 6 тис. грн; з 1 липня 2021 року – до 6,5 тис. грн.
  • Раніше міністр соціальної політики Марина Лазебна заявляла, що уряд за дорученням Президента знайшов ресурс для підвищення мінімальної заробітної плати вже з 1 вересня поточного року.
  • Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявляв, що мінімальну зарплату в Україні з вересня планують підвищити до 5 тисяч гривень, і на це є економічні підстави.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас