Hyundai запускає власний бренд електрокарів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Hyundai запускає власний бренд електрокарів

Технології&Авто
796
Південнокорейська компанія Hyundai запустить другий суббренд для виробництва нової лінійки авто. На відміну від Genesis, під новим ім’ям Ioniq виходитимуть тільки повністю електричні авто.
Як показали останні квартальні звіти найбільших автомобільних корпорацій у світі, Hyundai Motor — одна з трьох компаній, якій вдалося зберегти невеликий прибуток на тлі кризи авторинку через пандемію COVID-19.
До недавнього часу у структурі автомобільної компанії Hyundai існував тільки один суббренд — Genesis Motors, який назвали на честь Hyundai Genesis.
Але днями представники південнокорейської компанії заявили про створення ще одного дочірнього бренду, який буде спеціалізуватися на виробництві повністю електричних авто.
Як і у випадку з Genesis, новий бренд назвали на честь вже існуючої моделі – електрокара Hyundai Ioniq.
Представники компанії анонсували розробку вже трьох автомобілів у межах бренду Ioniq. Перший — кросовер Ioniq 5 — повинен з’явитися у 2021-му і раніше компанія показала його концепт — Hyundai 45.
Це авто назвали на честь 45-річчя від дня презентації першого самостійного автомобіля Hyundai — Pony.
Друга модель — седан Ioniq 6 — має з’явитися у 2022-му, і це буде ринковий аналог концепту Hyundai Prophecy, який також показали раніше цього року.
Авто повинні оснастити системою автоматичного управління, і в цілому воно отримає багато зовнішніх характеристик, схожих з електрокарами Tesla.
У 2024-му очікується вихід Ioniq 7, — компанія поки не представила концепт, який послужить базою для цього авто, і не розкрила жодних деталей про майбутній електрокар, крім того, що це буде «великий кросовер».
Також поки невідомо, що буде з діючої оригінальною моделлю Ioniq, яка пропонується як і у повністю електричному виконанні, так і з гібридними силовими установками.
До 2025-го корейська компанія планує продати один мільйон електрокарів.
Hyundai запускає власний бренд електрокарів
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас